Does värmefördelning varierar mellan obelagda rostfria pannor och non-stick pannor?

1

Att avstå från att kakor som inte är klibbiga är lätta att klia på är välkända, men det är bra att välja mellan valet mellan de två typerna av pannor ändrar kvaliteten på din mat?

Är de två typerna av köksredskap bättre på olika saker? Till exempel leder man värme på ett sätt som gör det lättare att suga saker, medan den andra är bättre för stekning? Finns det tider när jag ska avsiktligt nå för olackat rostfritt stål eller non-stick kokkärl för att få olika jobb gjort?

    
uppsättning Ana 07.10.2014 14:11

1 svar

2

Brickor har en beläggning ovanpå metall, den här metallen kan vara aluminium, rostfritt stål, koppar eller någon annan metall eller legering. Beläggningen ger inte mycket skillnad till värmefördelningen, det är metallets egenskaper under den.

Värmefördelning ändrar inte slutkvaliteten på maten, det bestämmer hur snabbt värmen sprider sig genom pannans metall. Vad som bestämmer kvaliteten på ditt slutresultat är din teknik för att använda värmekällans kombinerade egenskaper och din utrustning för att laga mat bra. Du kan göra bra mat med de mest grundläggande utrustning om du vet hur.

Den typ av intervall du har bör ha stor inverkan på ditt panval. Jag lagar mat på gas som ger en fin, stadig värme som jag kan styra mycket fint, jag föredrar att använda en uppsättning billiga non-stick aluminiumspannor eftersom de är lätta och värmer upp snabbt. Jag kan hålla pannan vid en jämn värme genom att justera gasflödet. Om jag (gud förbjuder) en elspis skulle jag välja rostfritt stål eller gjutjärn istället för att dessa material utjämnar svängningarna i värmen från den elektriska uppvärmningselementens igen på nytt.

    
svaret ges 07.10.2014 14:40