Skådespelerskan Missy Peregrym gjorde sin filmdebut i ’Stick It’

Den kanadensiska skådespelerskan Missy Peregrym debuterade 2006 i Stick It. Peregrym spelar som en före detta gymnast som tvingas tillbaka till den värld hon gav upp efter att ha fått problem med lagen. Peregrym talar kring släppet av filmen, bland annat om att arbeta med sin co-star Jeff Bridges.

Peregrym och hennes stunt dubbla isabelle severino

I arbetet med sin dubbla stuntman och Olympian Isabelle Severino noterade Peregrym att kameraarbetet var fantastiskt på grund av hur de filmade det. Hon fortsätter med att säga, "Jag tyckte att dubbelt var fenomenalt. När hon kom in, var vi i mellanträningen och jag var livrädd. Hon var så muskulös och så stark." Rädd att hon inte kunde bli så stor som Severino, hon var fast besluten att arbeta så hårt som möjligt på grund av skillnaden i hur stor Severino var i jämförelse. Till slut sa Peregrym att det fungerade perfekt för filmen.

"De visste exakt vad de letade efter och jag är så stolt över hur det blev. Jag ville inte att den här filmen skulle se falsk ut i den meningen och att människor skulle komma ur berättelsen för att märka fördubblingen. Jag tyckte att det var riktigt coolt. " Peregrym

På hennes brist på gymnastikträning

Peregrym gick in i filmen och tänkte att hon kunde göra allt från ett handställ till ett vagn och till och med ett främre handfjäder. Trots att hon faktiskt kunde göra det behövde regissörerna på set något mer än att landa på fötterna: de behövde en perfekt form.

Det tog henne fyra månader att lära sig grunderna i gymnastik plus den styrka som krävs för att göra några knep. Dessutom tog det hela tiden bara för att få styrkan för Peregrym att prova några av de svåra rörelserna. Eftersom det är en farlig sport var alla på set stödjande och såg till att ta saker långsamt och att inte skada sig. I slutändan var målet att få hennes kropp att se ut som en gymnast.

De största utmaningarna för att spela gymnast

"Den största delen som var den mest produktiva under träningsperioden var att verkligen se hur det är att vara i gymnastvärlden", sa Peregrym. Hon tränade i fyra månader: fem dagar i veckan i sex timmar om dagen. Hennes attityd var att det skulle bli kul trots att det var lång tid, men i slutändan beskrev hon att det var det mest smärtsamma som hon någonsin har gjort. Peregrym var öm varje dag men bildade ett band med Vanessa Lengies genom träningserfarenheten.

"Det är så svårt att stå upp varje dag och vara så öm. Eftersom du är så öm känner du att du blir värre och värre. Du vill gå in där och vara som," Ja, jag kan göra allt detta och allt detta. "Men även i gymnastik tränar du och en dag kan du göra alla knep och spika allt. Förresten, mitt knep är en snurr ... Men nästa dag går du in och kan inte göra någonting." Varför kan jag inte vända mig? "Så är det bara.

Peregrym säger att det är ett mentalt spel. "Det är väldigt emotionellt och när våra kroppar förändrades var det krävande att äta ordentligt och kunna stödja hur mycket vi tränade." Hon konstaterar att det var konstigt att vara i ett gym så länge eftersom du tappar ditt perspektiv för vad som är riktigt viktigt i världen. Hon skämtar, "Hur ser min a ** ut och kommer det att bli bra i en trikå?" Det är som "Missy, gruppera om. Inte viktigt."

Om bristen på kvinnliga förebilder

I Hollywood tror Peregrym inte att det finns många av dessa kvinnliga förebilder. Det här är en del av varför hon lockades till rollen så mycket; hon är passionerad för hur Haley är för att hon hade en båge och många tonårsflickor går igenom samma sak. Hon kommenterar personligen: "Jag hade inte samma familjeliv eller samma problem exakt men varje tjej har den här processen att försvara sig. Jag har ungefär samma försvarsmekanismer som Haley." Från att göra sarkastiska skämt till att studsa saker av dig som det inte spelar någon roll, relaterar Peregrym till karaktären som försöker dölja besvikelse och ont.

Peregrym definierar hur Haley hade stort inflytande för henne:

"Det är roligt eftersom jag nu går igenom det jag försökte skildra som Haley. Man tittar verkligen på dessa saker och vad ni trodde var styrkor är nu svagheter. Du kan inte gå igenom hela tiden genom att avböja allt och Haley kommer verkligen till en punkt där hon verkligen hanterar vad som händer, de verkliga frågorna. Hon använder dem på ett positivt sätt för att göra skillnad istället för att bara vara den här väggen för absolut allt. Hon öppnar upp och släpper in saker och verkligen utmärker sig och får människorna runt henne att utmärka sig.

Det positiva budskapet om att hålla det

Historien handlar inte om att få killen. Det handlar inte om att se bra ut, få en make-over, agera svalare eller ha en söt kort kjol. Den här historien handlar om att karaktären verkligen ser vem hon är, utvärderar det och kommer överens om det. Peregrym säger att hon skulle älska att se varje tjej kunna göra för att hon vill att tjejer ska respektera sig själva. Hon utarbetar, "Jag vill att tjejer ska vara vem de är och vad de har att erbjuda. Det är inte baserat på vad andra tycker om dig."

Arbeta med jeff-broar

Peregrym var mycket nervös för att arbeta med Jeff i början eftersom hon beundrade hans arbete och kom in i denna nya situation som sin första film. Hon ville arbeta med honom och vara verklig utan att döda scenen. Peregrym kände sig bekväm med honom när han först kom in i gymmet eftersom han var vänlig, öppen, äkta och uppriktig. Att få honom att ta in henne var uppmuntrande och tillät henne att lära sig mer om karaktärerna på en djupare nivå.

"Vi ville se till att det verkligen var äkta och verkligt och, när du når slutet av filmen, att vi båda lärde oss av det och uppmuntrade varandra att gå ut på gränserna på ett lämpligt sätt. Vi var inte respektlöst och vi överensstämde inte, men vi gjorde det definitivt på vårt eget sätt som var effektivt och gav varandra vårt liv på ett sätt. "

Hon fortsätter med att säga att hon ville se till att det var ett positivt förhållande mellan en gymnast och en tränare. Det finns många saker som händer i gymnastikens verkliga värld och hon ville bara inte åka dit. Både Peregrym och Bridges var överens om att de ville att det skulle vara omtänksamt men inte läskigt så att publiken inte ifrågasatte om något annat pågick. Detta var en fin linje att gå, men i slutändan hjälpte repetitionen att få ner scenens ord och rörelser. Detta gjorde det möjligt för dem att arbeta sömlöst tillsammans och ha kul, vara fria och att inte tänka på scenen för mycket.