Skillnad mellan ”handikapp” och ”handikappindex”

Golfare hör ofta termerna "handikapp" och "handikappindex." De två termerna används ofta omväxlande (även här), men "handikappindex" hänvisar tekniskt bara till de handikapp som upprättats genom USGA (eller annat styrande organ) Handikappsystem.

Vem som helst kan göra anspråk på "handikapp". "Vad är ditt handikapp?" "Fjorton." (Denna typ av användning innebär att golfspelarens slutresultat vanligtvis är 14 slag över par.) Självbetjäningshandikapp kan hållas av golfare som inte kan eller bara vill gå med i en golfklubb och få ett officiellt handikapp. index. Sådana inofficiella handikapp kan dock inte användas i officiella tävlingar och sanktioneras inte av USGA eller annat styrande organ.

Skillnaden mellan handikapp och handikappindex

Så för att bryta ner skillnaden enklare:

  • Handikapp är en allmän term för en golfares genomsnittliga poäng i förhållande till par (t.ex. 14-over betyder 14 handicap);
  • Handikappindex är en term som är specifik för ett officiellt handikappsystem och hänvisar till en klassificering av golfspelets spel som produceras som en del av det systemet.

USGA Handicap System - och användningen av termen "handicap" av USGA - har sitt ursprung i början av 20-talet. USGA började använda "handikappindex" i början av 1980-talet när det lade lutningsvärde till ekvationen.

Så det är den verkliga skillnaden: Ett "handicapindex" är en officiell klassificering av en golfers handikapp, hålls igenom och beräknas av det officiella handikappsystemet som används där golfaren bor. (Till exempel i USA som skulle vara USGA Handicap System; i Storbritannien, CONGU-systemet.) "Handicap" är dock bara en generisk term för en golfares genomsnittliga poäng i förhållande till par.

Ett handikappindex är inte en representation av din genomsnittliga poäng (även om det är nära det), och om du gör det rätt är det inte vad du kommer att använda för att ge dig själv (eller spela partner) slag. Handikappindexet är ett tal som jämförs med kursbetyg och sedan omvandlas till ett kurshandikapp. Kurshandikapp används sedan för att räkna ut slag som ges eller tagits emot.