Vad var den första D & D-modulen?

11

Jag planerar att starta en Old School-kampanj nästa vecka, för spelare som huvudsakligen har spelat D & D 3.0 och 3.5. Jag skulle vilja att de skulle spela en riktig klassisk gammal skolmodul. Jag har både B1 - På jakt efter det okända och B2 - The Keep on the Borderlands, som är extremt tidigt publicerade moduler. Finns det något tidigare än dessa, kanske något som var med i White Box?

    
uppsättning Discord 17.10.2013 13:50

2 svar

12

Om du tittar på

D & D-arkiv.

Det verkar vara att Vampyrdammens palats var den första på något sätt publicerade Äventyr 1976.

Här är några fler detaljer om det: Det är den första D & D-modulen som någonsin publicerats, men inte den första TSR-en. Det var också ett scenario som publicerades tidigare i Blackmoor-tillägget.

    
svaret ges 17.10.2013 14:45
9

Som diskuterades på acaeum werbsite , var den första D & D-modulen Vampyrdammens palats , den första TSR-modulen var G1: Steading of the Hill Giant Chief, medan det första scenariot var The Temple of the Frog som inkluderades i Supplement II, Blackmoor. Vampyr Queen distribuerades av TSR och gick igenom sex tryck på några år. Inte kallad en "modul", den var märkt "Dungeon Masters Kit Number 1".

Dungeon Masters Kit Number 2 var "Dwarven Glory" och den tredje och sista DMK var "Misty Isles", alla av Pete och Judy Kerestan (Wee Warriors) och alla predated G1.

    
svaret ges 21.12.2014 21:55