Varför reagerade Klingons inte på nedbrytningen av självförstörelsen?

16

I Star Trek 3 är Enterprise inställt på självdestruktion och övergiven innan Klingons styrelse höll henne. De kommer till bron och hör självdestruktionen nedräkning. Ingen av dem tycker att detta är ett problem, tills deras befälhavare hör det och sätter ihop vad som händer. För sent.

Varför känner inte Klingonerna att en nedräkning på ett övergiven fartyg är en dålig sak? Har de inget begrepp om självförstörelse eller av nedräkningar? Kanske är Kruge kanske den enda som pratade engelska, och de hade inte universella översättare? (I så fall översattes deras konversationer bara till engelska till vår fördel?) Eller är hans besättning bara dum?

    
uppsättning Stephen Collings 07.09.2016 21:18

2 svar

24

Jag är ganska säker på att Klingons inte kände engelska.

För det första är det logiskt att anta att andelen Klingons som kände engelska var ungefär densamma som andelen människor som kände Klingon. Och som ses i Star Trek VI: Det oupptäckta landet, talade ingen på företaget Klingon väl.

För det andra antyder Klingons intonation och ordval att kommunicera med kaptenen på det faktum att han var mycket förvirrad och förstod ingenting. Som referens är här den delen av filmen:

                            

Fördettredje,omdenförutnämndaKlingon-krigarenvissteengelska,varförskullehantamedsinkommunikatörförsinkaptenatthöradatornnärhanjusthadesagt,"Det finns någon typ av nedräkning"?

Och till slut använde Klingons naturligtvis inte arabiska siffror, så han kunde inte göra sig avkänning på skärmen. Här är en länk till Klingon-siffror: länk

    
svaret ges 07.09.2016 21:42
17

originalfilmskriptet går inte till uttrycklig detalj, men det verkar som att Klingon krigare talar helt enkelt inte engelska och att de inte använder universella översättare.

TORG: Yes, sir. But the bridge appears to be run by computer. It is the only thing speaking.

KRUGE'S VOICE: Speaking? Let me hear...

Torg, puts his communicator close to the computer's panel speaker and the voice is quite loud now.

COMPUTER (V.O.): Six... five... four... three...

KRUGE'S VOICE: Get out! Get out of there! Get out!

Torg and his men are baffled by Kruge's distress when a sudden SERIES OF EXPLOSIONS engulf the bridge, and --

Intressant är att filmens officiella romanisering har en något annorlunda förklaring. Klingonerna erkände rösten som reciteringstid, men misslyckades bara med att inse vad det innebar. Med tanke på deras låga åsikt om människor som krigare, och trodde att besättningen fortfarande var ombord, kan det här varför de inte hade förväntat sig att en självförstörelse skulle användas.

No one waited at all. Over the speakers, a soft and rhythmic voice kept the ship's time. An alien custom, no doubt, as inexplicable and distracting as most alien customs.

Star Trek III: The Search for Spock - Official Novelisation)

    
svaret ges 07.09.2016 21:46