Är det möjligt att sitta på en plats i högre klass, gratis efter ombordstigning? [duplicera]

1

Jag hänvisade till Hur kan jag få ett annat säte efter ombordstigning? . Anta att många platser i högre klass (t.ex. Premium Economy eller Busines Class) är tomma efter ombordstigning. Antag också att passageraren inte vill betala något.

Min rätta gissning är nej; Ett motargument skulle vara att om alla gjorde det här, då det inte fanns tillräckligt med sådana platser, så skulle det inte vara rättvist för peope som misslyckades med att uppfatta dessa tomma platser.

Men vad skulle det vara några argument för? Har det här hänt? Dessa tomma platser känner sig slöseri.

    
uppsättning Greek - Area 51 Proposal 30.07.2014 16:18

3 svar

19

Du är inte tillåten att sitta i en annan stuga från din biljardhytt om du inte flyttas dit av kabinpersonalen (säg det finns ett medicinskt problem och extra platser behövs mitt i flyget - men du skulle fortfarande få återställd i besättningssäten istället för i företagsklass). "Självuppgraderare" kommer att upptäckas mycket snabbt och tas bort som en fråga om politik på något flygbolag.

Varför inte tillåta personer att flytta till tomma platser? Man kan också fråga varför inte tillåta personer vid porten att fylla tomma platser i ekonomin stugan. Flygplanet lämnar ett eller annat sätt, så dessa platser skulle också vara "slösa". Men flygbolaget måste skydda sina intäkter och minimera kostnaderna. Om det tålde människor att flytta utan att betala, skulle det både avskräcka människor från att köpa premiepriser (om intäkter eller utmärkelser) och också medföra kostnader som det annars inte skulle ha behövt bära.

Sittplatser på ett flygplan prissätts enligt hur flygbolaget tror att det kan göra en vinst, med hänsyn till många faktorer. Premium-hyttpriserna speglar premiummedlemmarna (eller ganska oftare, deras arbetsgivare) är villiga att betala för ett bekvämare flyg och en mer exklusiv stuga samt de högre kostnaderna för driften:

  • Det finns färre platser för det angivna utrymmet, så varje plats måste kosta mer för att göra motsvarande intäkter
  • Det finns en högre grad av service i dessa stugor; till exempel finns det ett högre förhållande mellan flygledare till passagerare och flygvaktarna har mer ansvar (t.ex. adressering av passagerare med namn, fördelning av pyjamas). Flygvärdinna är dyra.
  • Möjligheterna i premiumhyttar är dyrare, inte bara för att köpa men att förbereda. I ekonomin kommer din måltid förmodligen på brickor som kommer rakt ut ur ugnen. I internationellt först, förväntar du dig att din måltid ska pläteras, vilket tar mycket mer tid och ansträngning.

Det är redan så att när ekonomin stugan är full, kommer gränsagenterna att uppgradera personer som är högt frekventa flygblad och / eller på väldigt höga biljetter, enligt respektive flygbolags regler och rutiner ( operativa uppgraderingar ). Amerikanska, Delta och United erbjuder verkligen "automatiska" uppgraderingar till sina elitfrekventa flygblad på inrikesflyg. Men även i dessa fall kan vissa platser gå tom. Till exempel kan flygbolaget inte tillgodose tillräckligt med måltider för en komplett hytt, och flygbolaget skulle inte vilja riskera störande betalande kunder genom att inte leverera den utlovade servicenivån.

    
svaret ges 30.07.2014 16:56
5

"Dessa tomma platser känner sig slöseri." I slutändan flyttar någon från ekonomi till premiumekonomi eller till affärer när planet är laddat, ändrar inte antalet tomma platser, det ändrar bara placeringen av de tomma platserna. Flygplanet är fortfarande lika fullt som tidigare och flygbolagets intäkter är desamma, så det finns ingen verklig motivation för flygbolaget att flytta dig.

Det finns fall där någon kanske tilldelade en premieekonomisk plats utan att betala för det, när planet är fullt och de enda kvarvarande tomma platserna när de checkar in finns i premiumdelen. Men det görs av markpersonal av nödvändighet, inte av vänlighet när flygplanet är ombord.

    
svaret ges 30.07.2014 17:26
3

Jag och två familjemedlemmar som reser tillsammans har en gång uppgraderats från "sista klass" till första klass (i en 747) som flyger från Seattle till London. Detta var 1989, så YMMV.

Vi anlände till Seattle avresedatum cirka 40 minuter före avstängningstiden 45 (?) minuter före avgång, men var tvungen att gå med i en lång kö. Till höger om avbrottstiden kom vi till skrivbordet. Agenten sa till mig att flygningen är full. Jag tittade på klockan och sa: "Jo, vi är här i tid, vad ska ni göra om det?" Hon verkade inte alltför glad, men slog bort på tangentbordet en minut eller två. Jag var väldigt nyfiken på vad hon gjorde men var okaraktärligt tyst. Hon gav då tre nya biljetter (vilket var hur ombordstigningspass görs då) och sade "Jag uppgraderar dig till första klassen. Ha ett bra flyg."

Jag hade förhandlat aggressivt månader tidigare för bra priser. troligen betalade vi bland minst av alla på den flygningen, ungefär $ 375 (returresa) per person för en sen augusti två veckans resa när den pågående kursen var $ 675-750. Min mamma satt bredvid en mycket uppfattad London affärsman. När de fick diskutera biljettpriserna bad han om bevis och sedan ledde han en flygvärdinna genast för att ta ut honom $ 3,500 för en envägs biljett och sitter bredvid någon som betalade mindre än en tiondel av vad han gjorde.

Jag förväntade mig att för den låga biljettprisen vi betalade, skulle vi fortfarande få coach mat service, men nej: vi fick alla godisar (rese kit, komplementär handduk, etc.), mat och dryck-liknande fria cocktails och vin - precis som alla andra första klasspassagerare.

Ingen sådan tur på returflygningen, och det har inte hänt mig sedan ens efter att ha reser i mer än fyra miljoner miles.

    
svaret ges 30.07.2014 20:10