Can du teleport eller Dimension Dörr ur dina kläder?

18

Jag har en warlock med Flee The Scene, en dimensionsdörr stavliknande förmåga. Han har attackerats av monsteriga spindlar och har 1 STR kvar, vilket betyder att hans 15 kg rustning ensam är mer än en tung belastning.

Han är inte gripen, och han kan inte flytta som han skulle vara på 0 STR. Kan han använda Flee The Scene för att hoppa ur sina kläder och sprinta nakna för frihet?

    
uppsättning Doonesman 16.11.2016 17:26

4 svar

23

Ja , du kan.

Den exakta formuleringen av Dimensionsdörr är

You can bring along objects as long as their weight doesn’t exceed your maximum load.

Så det är du som bestämmer, om du tar med din rustning med dig eller inte.

Jag skulle säga att du även kan välja vad du ska ta med dig och vad du ska lämna. Men om din nya maximala belastning är lägre än dina totala ägodelar får du inte ta med allt.

Både Teleport och Teleport, Greater fungerar på samma sätt.

You can bring along objects as long as their weight doesn’t exceed your maximum load. 

    
svaret ges 16.11.2016 19:11
10

Ja, du kan.

... You can bring along objects as long as their weight doesn’t exceed your maximum load...

Obs, stavningen säger "kan", inte "måste". Mer av det, du kan bara inte ta din rustning med dig, eftersom den överstiger din nya maximala belastning.

    
svaret ges 16.11.2016 19:21
7

Ja

Dragen # 347 Sage Advice-kolumnen "Officiella svar på dina frågor" innehåller denna utbyte:

Can you choose not to bring along an item you carry when you cast teleport? If you're manacled, can you teleport out of the manacles?

The teleport spell states that you "can" bring along objects, which indicates that it isn't mandatory. Thus a manacled wizard could cast teleport to free herself from captivity. (81)

... Förmodligen kan en warlock använda en effekt som den mindre invokationen flyr scenen ( Complete Arcane 134), vars effekt är baserad på stavningen dimensionsdörr som har språk identisk med stavningen teleport -to ta bort rustning eller viktiga kläder (som jag antar är vanligtvis en lättare uppgift än att ta bort manaklar).

Obs! Sagen vid den tiden var Andy Collins , den primära arkitekten av Dungeons and Dragons 3.5 revision. Medan Dragon tidningen inte publicerades av Wizards of the Coast när den här kolumnen släpptes, 100% Officiellt innehåll försegling på omslagets överdrag.

    
svaret ges 21.11.2016 23:16
-1

GM-samtal. Som GM har jag tillåtit det tidigare; men bara om allt blir kvar. Spellcasting är en skyndsam affair i strid och den gripande personen har inte tid att ta en mental inventering till körsbär välj vad han tar med och vad som finns kvar. Andra kan regera detta utnyttjande eller utanför intentionen av stavningen (jag vet inte varför, men ...) YMMV.

Förtydligande: Karaktären som jag gjorde härskad på hade blivit bäddad och fångats av flera kläder. Inte en direkt parallell, men det finns likheter.

    
svaret ges 16.11.2016 18:01