Skulle det vara respektlöst för en västerländare att bära en tugga på den arabiska halvön?

23

När man reser till ett annat land tycker jag om att prova på sin lokala klänning, om man fortfarande är vanlig i den lokala kulturen. Till exempel när jag reser till Ukraina sätter jag ibland på min Vyshivanka, i Centralasien kan jag lägga på en tubeteika och i Jerusalem är en kippa mer än lämplig.

Skulle det vara respektlöst för en västerländare (som inte är muslim) att bära tina / thobe klänning i < a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Arabian_Peninsula#Political_boundaries"> Arabiska halvön ?

    
uppsättning JonathanReez 30.07.2018 18:12

1 svar

31

Inte alls! Faktum är att vi ser det som ett tecken på respekt.

Det hjälper dig också med värmen! Dessa saker är avsedda för helvete i denna öken.

En sak att komma ihåg, var noga med att använda rätt namn på rätt ställe, av någon anledning har det många namn beroende på platsen och folk kanske inte förstår det. Namnet "Thobe" i UAE används till exempel för damklänningar, medan Kandura någon annanstans men UAE låter roligt.

Slutligen är thobe inte relaterat till islam. Det är en gammal klänning för araberna på halvön, långt före islam. Under mina besök i många icke-arabiska länder med muslimsk befolkning märkte jag dock att det används ibland, särskilt när man deltar i fredagsböner.

    
svaret ges 30.07.2018 20:40