Du behöver en transitvisum när du reser till Indien via Frankfurt på H1B-förlängning

3

Jag reser till Indien via Frankfurt. Min nuvarande visumstatus är på H1B-förlängning med godkänd I797. Jag kollade det tyska konsulatets webbplats om transitvisumkraven och det säger att transitvisum är undantaget "Om de återvänder från USA efter att ha använt visumet"

Behöver jag en transitvisum när du reser till Indien via Frankfurt på H1B-förlängning? Har någon mött liknande situation?

    
uppsättning Maverick 12.09.2014 23:44

2 svar

2

De allmänna reglerna förklaras i Behöver jag visa för transitering (eller överlåtelse) i Schengenområdet? men det verkar som om du redan har tagit dem ut och svaret är fortfarande något tvetydigt för din situation.

Webbplatsen för Tyska uppdrag till USA är klart på en sak är den godkända I-797 inte tillräckligt:

Please note that the advance parole (I-512) and the approval notice (I-797) are not valid documents for visa free airport transit on your way back to the United States of America.

Texten innebär också att någon som innehar en I-797 kan flyga från men inte tillbaka till USA (annars skulle det säga att det inte är giltigt, period), förmodligen på grundval av "återkomsten från USA efter att ha använt visumreglerna" nämnde du dig själv.

En fråga är att vissa länder har eller haft regler som "inom 6 månader" för inresa till USA eller inte mer än X dagar efter utgången av den amerikanska viseringsgiltigheten. Så "återgången efter att ha använt visum" -klausulen kan eller kanske inte gäller och tyvärr vet jag inte exakt hur det hanteras i Tyskland. Om undantaget inte gäller, behöver indiska medborgare ett visum för flygplatstransitering, även för airside transit , som du säkert vet.

I praktiken är de inte alltid de mest användbara men du kan försöka kontakta konsulatet och se om de kan ge detaljer. Flygbolaget måste också bestämma om de låter dig gå ombord eller inte (om de tror att du inte har rätt att resa, kan de komma i trubbel och din resa skulle sluta innan ditt plan lämnar även USA) så det kan vara värt att fråga dem vad de behöver. Förhoppningsvis någon där känner till reglerna lite bättre än vi gör.

    
svaret ges 24.03.2015 10:47
-1

Jag flög tillbaka från USA till Indien via Frankfurt och ingen transitering eller något annat visum krävs, eftersom transittpassagerare bor i säker zon före invandring.

    
svaret ges 24.03.2015 08:40