Looking för en barn eller ung vuxen roman om tre barn som reser till ett fantasibland

16

Jag har försökt komma ihåg titeln på en barns eller ungdomsbok som jag läste som barn ungefär trettio år sedan. (Så det kan vara från 70- eller 80-talen). Jag kommer inte ihåg många av detaljerna.

Det fanns tre huvudpersoner; Jag vill säga att alla tre var pojkar (kanske en var en tjej), en av dem kan ha varit från Indien och de andra två från USA eller Storbritannien. De tre hamnar i ett fantasi land med en ond kung eller prins.

Det finns en jätte "inchworm" som de tre karaktärerna kan åka på sadlar, vilket betyder att medlaren går upp och ner när ormen rör sig . När masken löper från vakter vid en punkt blir mitten ryttaren uppe i en spricka i taket på en tunnel och blir skild från de andra två.

Jag minns också vagt en scen där ett tecken äter några glödande svampar och slutar glöda sig själv , misstaget för ett spöke.

Udda minnen, men jag kommer ihåg att njuta av boken som barn och skulle vilja läsa den till min egen son. Jag har gjort flera sökningar online som försöker orda sökningen på alla sätt som jag kan tänka mig utan framgång.

    
uppsättning Drax123 16.05.2013 22:16

0 svar