På vilka sätt stämmer bakpannans storlek när du bakar kakor?

3

Rose Levys recensioner varnar om att använda rätt stora pannor, och säg att misslyckande att göra det kommer att leda till fel.

Jag har glasvaror och kiselkoppar för att baka kakor. Jag föredrar att baka kakematerialet i koppar så att det tar mindre tid, etc.

Så, vilka försiktighetsåtgärder bör vidtas om avsikt är att baka kakor i koppar?

    
uppsättning Aquarius_Girl 14.11.2012 08:51

2 svar

5

Den rätta storleken är viktig, eftersom bakningstiderna är konstruerade för en viss tjocklek. Om ett recept är avsett för en 26 cm panna och du häller hela smeten i en 18 cm panna blir den mycket tjockare och mitten blir inte färdig innan brännskadorna brinner. Det är därför högkakor görs genom att stapla lager, inte genom att baka en hög kaka.

Du kan hälla ett parti av smeten i flera små koppar och få det att bli okej så länge höjden blir mer eller mindre densamma som den skulle ha varit i den stora pannan. Mitt råd är att beräkna området av pannan som ges i receptet och området för dina silikonkoppar, så att du kan veta hur många koppar du ska använda. Du behöver inte vara helt exakt, för den genomsnittliga kakan är det inte så fruktansvärt om du har + -0,5 cm skillnad i smutthöjd. Om skillnaden är större kan du fortfarande få bra resultat, men du bör justera baktiden.

De resulterande cupcakesna har fortfarande tjockleken på den normala tårtan, eller något mer om du använder mindre koppar och baktar därefter längre. Jag skulle råda emot att försöka baka hög muffins från normala tårta recept. Även ett svampkaka recept kan behöva någon justering av mängden bakpulver innan du arbetar som en hög muffin. Andra typer av kakor, speciellt de mer exotiska (genoise, flourless cakes) är osannolikt att baka bra om du fyller dem i djupa koppar.

    
svaret ges 14.11.2012 16:01
2

Alla boxade kakablandningar som jag har använt innehåller instruktioner för bakning av muffins, men om du bara jobbar med ett recept, finns det många bra muffinsresurser på nätet nu, eftersom muffins är en stor kram här i USA.

Ugns tid och undviker överbagning är mitt # 1-tips. Jag kontrollerar att doneness börjar vid ca. 10-12 minuter, med hjälp av en tandpetare i mitten av en muffin. Om tandpetare kommer ut rent eller med smulor bara är de färdiga.

Här är en länk till en webbplats med utmärkta tips för allt från pan val och förberedelser till roliga förslag på fyllningar:

länk

Lycka till med dina muffins!

    
svaret ges 14.11.2012 12:25