Tiger woods yacht: namn, pris, storlek och andra detaljer

De flesta vet två saker om Tiger Woods yacht: den är stor och den heter Privacy. Som du kan förvänta dig av någon som heter sin båt Privacy, har Woods aldrig avslöjat mycket information om sin båt. Men vi kan sätta ihop en båtprofil baserat på andra källor till allmän information om den.

Hur stor är skogens yacht?

Det finns några grunder om Woods 'båt som är kända för att vara sanna. Till exempel är den 155 fot lång. Det är en stor båt för en enskild ägare, men den är ingenstans nära storleken på de största båtarna på havet (som är högst 500 fot långa), och det är inte ens den största båten som ägs av en golfare: Greg Norman har en båt som är nästan 230 fot lång.

Men hej, ge honom en paus: Woods köpte båten 2004. Han kan alltid få en ny om en 155-fots 2004-årstidsbåt börjar känna sig lite trång.

Hur mycket skogens båt kostar att köpa

Woods köpte sin båt från Christensen Shipyards i Vancouver, Wash., För en rapporterad 20 miljoner dollar. Enligt tidningen Power and Motor Yacht är Tiger's yacht en "155 Trideck Motor Yacht känd som Hull 026."

(Ironiskt nog har fartygsbyggarna av Woods 'Privacy påstått brutit mot golfarens integritet, enligt en efterföljande rättegång som Woods väckte mot Christensen. Woods hävdade i sin kostym att skeppsbyggarna, i motsats till överenskommelse, använde Woods namn och foton för att marknadsföra sin verksamhet. MSNBC.com rapporterade 2006 att dräkten löstes till Woods för 1.6 miljoner dollar.)

Woods tog emot sin båt i tid för sitt bröllop med Elin Nordegren 2004; paret tillbringade sin bröllopsnatt ombord Privacy. Palm Beach Post har rapporterat att det var Nordegren före bröllopet som gjorde de flesta inredningsalternativen för båten.

Tiger's yacht är dockad vid en småbåtshamn i North Palm Beach, Fla. (Man tror att Tiger Woods hus på Jupiter Island, Fla., Har tillräckligt med utrymme på sin Intracoastal Waterway-fasad för att lägga Woods 'yacht, dock så långt vi vet, Woods har aldrig dockat det där.)

Bekvämligheter, besättning och mer information om skogens yacht

Power and Motor Yacht-tidningen har rapporterat att Privacy har en bränsletank på 12,000 liter som tar båten 4,000 miles, med en toppfart på 17 knop.

Båten rapporteras ha 6,500 kvadratmeter bostads- och arbetsutrymme och en kapacitet för att sova upp till 21 personer i en master-svit och fem rum. Det inkluderar, enligt olika källor, ett gym och teater och bär flera vattenskotrar som vattenskoter. Det tar ett besättning på nio för att fungera.

Tidningen People har rapporterat om Woods yacht att den "erbjuder alla bekvämligheter i hemmet och sedan några: en 2,000-liters vattentank, fem rum, en jacuzzi, ett gym, en hiss, en sky-lounge bar, en walk-in kylskåp, en matplats med plats för 12 personer och två inbyggda väggskåp. "

Det är en fin båt!

Tigers andra båt: ensamheten

Woods äger också en annan båt, en 61-fot som heter Solitude. The Solitude är en dykbåt: en båt som dykar entusiaster använder för att komma ut till sina dykmål. Det är inte en båt, med andra ord, men det är en bra gissning att när dykbåtar går är ensamheten en mäktig fin. Enligt People Magazine kostade den specialanpassad kostnad från 2 miljoner dollar till 3 miljoner dollar av ett företag som heter Garlington Landeweer Marine. Enligt tidningen ligger Solitude på Pirate's Cove Resort & Marina, cirka 10 minuter från Woods 'gods på Jupiter Island, Fla.