Vad är skillnaden mellan COM och Auxiliary COM-signaler?

4

När flygplannavigeringssystemet är inställt på VHF COM-frekvens (118-137.990MHz) kommer COM-mottagaren att kunna ta emot två typer av signaler, en är COM-signal och den andra är AUX COM-signal, vad är skillnaden mellan dem?

    
uppsättning rajee 25.04.2016 10:26

2 svar

2

Det frekvensområdet är inte alls för navigationsutrustning, så jag skulle vilja spekulera på att det inte är relaterat till navigationssystemet.

De mottar inte två typer av signaler; de gör exakt samma sak, men anledningen till att någon kanske vill ha två radioer är att göra det enklare under flygningen.

Vad jag tycker att du ser är ditt primära kommunikationsradiosystem, och sedan en omkopplare för en extra, valfri "Com 2" -enhet som eventuellt inte kan installeras i flygplanet.

Låt oss säga att du pratar med flygkontrollen, och du vill lyssna på en automatisk väderstation utan att behöva lämna ATC-frekvensen. de flesta system ger dig möjlighet att lyssna på både Com 1 och Com 2 samtidigt, samtidigt som du tillåter att sända på bara en av dem. På så sätt kan du övervaka och prata om ATC: s frekvens på Com 1 medan du får en väderuppdatering på Com 2.

En annan fördel är att du kan växla mellan frekvenser snabbare genom att bara byta från Com 1 till Com 2 (dvs "AUX COM") efter att ha redan ställt in frekvensen som du vill byta till i andra Com.

En annan fördel är att en com kommer att fungera som en backup till den andra om någon slutar arbeta av någon anledning.

    
svaret ges 26.04.2016 19:13
1

Detta kan vara i samband med precisionen av banduppbyggnad som används i radiokommunikation. De flesta äldre flygradioer kan endast avstämas med frekvenserna på 0,00 MHz, medan vissa nyare kan vara känsliga nog för att ställa in 0.000 MHz-band. I allmänhet när du är inställd på att säga 120,00 på en äldre radio kan du hämta upp 120,00 och 120,005 medan vissa flygplan nu kan diskret anpassa dessa frekvenser. Således är AUX COM-signaler de som lever i .000-band

    
svaret ges 26.04.2016 21:13