Vad betyder "bekant" i sändningen?

11

Stämningen Sändning anger att:

You send a short message of twenty-five words or less to a creature with which you are familiar. The creature hears the message in its mind, recognizes you as the sender if it knows you, and can answer in a like manner immediately. (PHB, p. 274.)

Så vad räknas som "bekant"? Jag antog ursprungligen att avsiktet var någon du personligen visste, kanske med namn, men införandet av frasen "om den känner dig" skulle föreslå att målet för stavningen inte behöver någon aning om din existens.

Passerar någon på gatan nog? Ser du dem på avstånd? Introduceras en gång? Vad sägs om att de beskrivs för dig av någon som känner till dem?

Jag undrar bland annat vilka konsekvenser detta har för magisk spampost ...

    
uppsättning Peeps 17.07.2015 20:45

1 svar

10

Förtrogen beskrivs på några olika sätt i PHB, men sammanhanget verkar i allmänhet vara detsamma under styrelsen. Jag kommer att ge några (inte alla) citat om jag kan hitta dem.

Clairvoyance: "...in a location familiar to you (A place you have visited or seen before)..." -PHB pg 222

Posten för Scrying på PHB s. 273 bryter ner kunskap om en plats eller varelse ganska bra. Bekant: Du känner till målet väl

Kokar ner till att det inte finns en skriftlig definition av vad som är eller inte är känt för din karaktär. Det betyder att du kanske måste överväga din DM om du är osäker. Är du bekant med din äventyrsgrupp? Mer än sannolikt. Är du bekant med Orc som bar dig över klippan i havet för några veckor sedan? Du kanske tror det. Är du bekant med nekromancer du bara hört historier om och kan hitta den exakta platsen? Nej.

Om jag skulle behöva bestämma om förtrogenhet, skulle jag hänvisa till Scrying-posten.

    
svaret ges 17.07.2015 20:55