Luftbehandlare utan kondens

0

Jag märker att jag aldrig har något vatten att pumpa ut från min första nivåluftshandlare. Jag har en air handler på första nivån och en på andra nivån. Den andra nivån, som jag antar är gravitationen, fungerar bra, men den första nivån har en pump för att skicka ut vatten. Jag har aldrig sett att vatten kommer ut ur den första nivån avloppsslangen. Pumpen sitter i en behållare och är torr som om vattnet aldrig har varit där.

Är det normalt att ALDRIG ha vatten?

Luftbehandlaren verkar fungera bra både i varmt och kallt väder. Det finns inga tecken på något vatten runt luftbehandlarområdet.

Jag trodde bara att du alltid skulle ha lite kondensvatten från en luftbehandlare. Att ha NONE verkar bara fel.

Vad kan du ge råd om denna fråga?

    
uppsättning Dennis Hook 02.07.2017 09:10

2 svar

1

Ja, den andra nivånheten är troligtvis tyngdkraftsdränerad och den första nivånheten behöver ejektorpumpen.

Ejektorpumpen används för att pumpa kondensvatten till en högre nivå. Den fungerar endast en minut eller så när det finns tillräckligt med kondensvatten i behållaren för att utlösa kontrollerna. Det är inte en kontinuerlig sak.

Det kommer emellertid endast att kondenseras när fuktigheten är tillräckligt hög för att samla på förångaren. Så, du behöver hög luftfuktighet och en kall yta på förångaren för att samla kondensat. Detta händer bara när du kör luftkonditioneringen.

Så, beroende på var du bor (de kallar det öken sydväst av en anledning) kan du få mycket låg luftfuktighet. I så fall kan kondensatet förångas snabbt eller aldrig bildas.

Dessutom ökar värmen och andra nivåenheten kan ta bort det mesta av luftfuktigheten. Lämnar luften för torr för den nedre enheten för att samla eventuellt kondensat.

Slutligen, så länge som vatten inte samlar på fel ställe, läcker eller skadar någonting, fungerar enheterna normalt. Oroa dig inte om det.

Grattis på dagen!

    
svaret ges 02.07.2017 09:34
0

Jag borde fråga var du befinner dig, eftersom det här kommer att hjälpa till att "skaka" ditt problem. Min rekommendation: Om 2: a. Golvenheten släpper ut kondensat, sedan den 1: a. Golvaggregatet ska också utvisa kondensat, även om det kan vara mindre. Eftersom kall luft är tung, kommer den att falla till den lägsta nivån i ditt hem. (Det är därför källare är vanligtvis kallare än de övre våningarna även när det inte finns några eller få utsläppsregister). 2: a. Golvaggregatet kan vara tillräckligt stort för att kyla båda våningarna. Om den 1: a golvaggregat körs, även om det bara sker ibland men inte producerar kondensat, då skulle jag ha kontrollerat enheten av ett ansedd A / C-företag, eftersom det kan springa men inte kylas ordentligt. En sak du själv kan göra är att ställa in termostaten för 1: a våningsenheten ner ca 5 grader, vänta 10 minuter eller mer och kolla de två kopparledningarna på insidan av luftbehandlaren eller utsidan på A / C-enheten. Den större linjen ska vara kall och svettad och den mindre linjen ska vara varm vid beröringen. (Gör samma sak på 2: a våningenheten "först" som en hänvisning till vad du borde se på 1: a våningen. Om 1: a våningsenhetens kopparledningar inte är så kalla som 2: a golvaggregatet skulle detta ange en Behov av service. Hoppas det hjälper.

    
svaret ges 02.07.2017 11:41