New elektrisk varmvattenberedare, varmvatten blir luke varm efter 12-15 minuter i bruk?

0

Konverterade min oljebrännare till en gasbrännare och lade till en elektrisk varmvattenberedare. När jag använder duschen blir varmvattenet luke varmt på 12-15 minuter. Det installerades av en professionell rörmokare och han verkar vara förvirrad av detta problem.

    
uppsättning James M 29.11.2018 02:01

4 svar

1

Så tankade vattenvärmare arbetar

Innan du hade en oljeeldad vattenvärmare. Det finns ingen sådan sak direkt , så du hade nog en kraftfull oljedriven panna (hydronisk) med tillräcklig kraft för att värma hela huset och som en sidegenskap hade det en vattenvattenvärmeväxlare som gav varmt vatten. Kraven på uppvärmning av huset är mycket större än bara hett vatten, så det hade oomph att kontinuerligt tillhandahålla varmt vatten.

Du bytte till det billigaste alternativet, en tanked elektrisk vattenvärmare, eftersom projektet var tvunget att slå ett budgetnummer. Så här fungerar de.

Elvattentankar har en tank med vatten. Typiskt 30 gallon ibland större och typiskt 30 ampere elektriska. Det tar 20-60 minuter för tanken att initialt värma upp. När du använder vattnet måste kallvatten (fysikalisk lag) komma in för att ersätta det (det här flödet av detta vatten är det som ger flödet). 30A elvärmare är inte tillräckligt kraftfull för att värma vatten i takt med att en dusch använder den . Så är hetvattnet slutligen upptaget. Värmaren behöver 20-60 minuter för att återhämta sig.

Att få 10-15 minuter varmt vatten skulle vara ungefär rätt för ett lågflöde 2 GPM duschhuvud och en vanlig 30 gallon tank.

Du kan gå tanklös

Det som du hade tidigare med din varmvattenvärmeväxlare var effektivt en tanklös värmare eftersom den bränsleeldade värmekällan var så kraftfull.

Sedan du konverterade huset till gas, kan du få en tankfri värmare. De kan vara mycket kraftfulla och kommer att göra vad du vill.

Ditt andra alternativ är en tanklös elvärmare. Men bränsle är mycket kraftfullt och det tar mycket el att ens tävla. Bli inte förvånad om en "helt hus" elfri tanklösare som är tillräckligt stor för att uppfylla dina behov, vill ha 100A eller mer. Det är bara hur mycket el det tar att värma vatten. Det är tyvärr vanligt för människor att lowball sina tankless elektriska krav att antingen spara pengar eller på grund av elektrisk kapacitet, och vara missnöjd med de ljumma resultaten vid högt flöde. Sådana människor förklarar oundvikligen "tankless electrics är skräp" och ger upp, vilket är synd.

Men med el är en "helhus" -enhet inte nödvändigtvis den bästa planen. Med ingen rök eller avlopp kan en tanklös elektrisk gå praktiskt taget var som helst . Du kan sitta en rätt i duschen och ha omedelbart varmt vatten. Och eftersom det bara serverar duschen (och förmodligen diskbänken) kan det vara en mindre enhet. Ha en annan under diskbänken för att driva kranen, diskmaskinen etc (med en gren till tvättmaskinen) och du är i bra form. Du behöver fortfarande mycket kraft.

    
svaret ges 01.12.2018 05:02
0

De flesta vattenvärmare är utrustade med två element som hjälper till att spara energi. Det övre eller undre elementet kommer bara på när det här området har svalnat och båda kommer på när vattnet dräneras och nytt vatten blandas in. Det hjälper till att värma vattnet snabbare.

Jag antar att ett av dina element inte fungerar. Om den installerades inom ett år som vanligtvis omfattas av tillverkarens garanti och enligt installationsgarantin. Jag skulle kontakta installatören och få dem att kolla in det.

Lycka till

    
svaret ges 29.11.2018 14:23
0

Låter som ett dåligt element. Det övre elementet värmer vatten när det används. Det undre elementet hjälper till att hålla temperaturen i tanken. Det är också möjligt att du har en felaktig termostat.

    
svaret ges 29.11.2018 14:29
0

Det är också möjligt att din rörmokare kopplade elkretsen felaktigt och att dina element inte blir tillräckligt heta. Det är därför han är en rörmokare, inte en elektriker ...

    
svaret ges 09.01.2019 23:14