Köpare alternativ till parmesanost?

4

Parmesanost i pastarecept är ganska dyrt ..... har vi billigare alternativ?

Finns det cheddarost som kan ersätta parmesanost?

    
uppsättning lamwaiman1988 03.09.2011 06:23

5 svar

10

Grana Padano och Pecorino Romano är två andra mycket salta, hårda gitterostar som fungerar bra på pasta. De smakar lite annorlunda än Parmigiano-Reggiano, men är ganska bra i sin egen rätt och ofta billigare. Du kan också titta på parmesan-typostar som inte är Parmigiano-Reggiano. Till exempel har hela livsmedel ofta en från Argentina som erbjuder ett rimligt pris / prestanda tradeoff. Allt detta sa, enligt många människors uppfattning, är ingenting riktigt lika gott som sant Parmigiano-Reggiano.

    
svaret ges 03.09.2011 07:21
4

Köp i bulk och spara

"Dyra men kommer att användas i matlagning ändå" ostar som parmesan eller blå sorter fryser mycket bra

De förlorar sin presentationskvalitet, men behåller sin smak, lukt och strukturegenskaper

Jag har haft högkvalitativa blåhjul i frysen i över ett år och de är fortfarande perfekta (men inte så mycket kvar: - [)

Bearbetar efter behov (smulning, rivning, rakning etc.) och packa sedan in i lufttäta fryspåsar och boxas för skydd

Även grossister i restaurangmaten säljer bulkpåsar av förbehandlade parmesan som du kan frysa som det är. Vanligen 1 kg plastväskor med dragkedja i plast. Du kan vanligtvis få kontanter med dem för små inköp. De säljer ofta hjul i 1/4 eller 1/2 för

    
svaret ges 03.09.2011 12:55
4

Jag tycker att det är värt pengarna, men köp i bulk som från Costco eller Wholesale. Du kan få ett stort block för ca 20 dollar och det varar länge i kylskåpet.

Parmesan är rik på glutamater, de saker som ger oss umami eller köttig smaklig smak. Det är därför vi gillar det så mycket. Om du vill byta ut det, försök att byta ut det med en annan ost som nämnts, men biff upp umami med en annan källa. Beroende på vad du lagar matar en glutamatrik mat som ansjovis, svamp, marmit, MSG, sojasås, havskal .... i små portioner skulle göra tricket och inte påverka skålen mycket.

Du kan också försöka näringsjäst - det är ett vegansk alternativ för jäst. Dess ganska "ostlikt".

Allt sagt, det är svårt att skicka upp parmesan (de riktiga grejerna). Dess bara en av de sakerna är det förmodligen värt att bita på kullen för. Också är ostens skaft i kycklingbestånd oumbärlig!

    
svaret ges 28.04.2016 18:07
3

Ett annat alternativ är att göra din egen Parmesanost ... inte en omedelbar lösning men det är intressant att göra minst en gång. Det är inte exakt svårt, men det tar ett tag att mogna.

    
svaret ges 03.09.2011 08:33
1

oh godhet, aldrig betraktat parmesan på det sättet - men kanske en annan skarp italiensk cheddar skulle vara mer till din smak? Prova pecorino romano, eller en skarp mognad asiago eller kanske en åldrig provolone om du kan hitta en skarp en?

Jag brukar tänka om du har en parmesan av bättre kvalitet som Reggiano eller Padano kanske du gillar det? det kan vara dyrt men.

    
svaret ges 28.04.2016 14:22
Senaste kommentarerna

Visa videor, foton och länkar till din mat! Spendera inte en överdriven summa pengar på middagar, miniatyrer, redskap, påsar eller återanvändbara påsar! <| Endoftext |> Turkiet mot Nigeria i Nordafrika 1783-77 (via Twitter) Av Football Italia-personal. Satsade på om Nigerias Togo kan slog Turkiet för att göra anspråk på en av endast tre kvalificeringsplatser i gruppsteget i Euro 2020 kan vara värt 1 000 euro. Detta betyder verkligen det, för om Algeriet senast mötte turkarna för mer än 10 år sedan,... Läs mer