Finns det bärbara icke-elektriska vattenfilter som filtrerar kemikalier, metaller och patogener?

0

Mina släktingar ska resa i Nordamerika, Storbritannien och Hong Kong. För miljön använder de inte flaskvatten och behöver ett vattenfilter som:

 • tar bort kemikalier, metaller och patogener. De kommer alltid att koka allt filtrerat vatten som extra försiktighet.

 • kan transporteras (det vill säga inga förändringar i installations- eller rörmokeri behövs)

 • är inte kanna / krukor (t.ex. BRITA, Mavea, Pur) eftersom ' De kan minska klor, men de är inte de bästa hushållsfiltren för att avlägsna VOC, fluor, tungmetaller och hormonförstörare. "

 • Dessa bör vara icke-elektriska ( fråga för elektriskt drivna filter här )

      
  uppsättning Greek - Area 51 Proposal 25.09.2016 16:09

  4 svar

  4

  Först och främst, varför inte bara använda vatten på flaska?

  Hur som helst antar jag att du har någon bra anledning att inte. Om du till exempel reser till platser där du inte dricker kranvattnet, sparar du pengar på lång sikt genom att rena det själv. Det är emellertid obekväma att bära en renare runt när du reser. På den positiva sidan är det billigare och bättre för miljön i lång sikt än att köpa flaska vatten.

  Omvänd osmos avlägsnar metaller, kemikalier och mikroorganismer från vattnet.

  Du kan hitta ett bärbart omvänd osmosystem. Det är liknande teknik som vad jag har beskrivit i ett relaterat svar , bara mer kompakt och bärbart. Bärbara RO-system kan köras på bara vattentryck av kranar.

  Här är ett system som säljs i Amazon USA. Det kräver ingen el. Det är särskilt annonserad som bärbar och lämplig för resor. Jag förespråkar inte (inte heller avskräckande) att köpa den här produkten, jag inkluderar den som bevis för att bärbara RO-system existerar. RO är en av dagens mest tillförlitliga och allmänt använda metoder för vattenrening.

      
  svaret ges 26.09.2016 01:40
  3

  Risken att bli flaggad "inte ett svar" Jag kommer att ignorera dina överdrivna och kanske inte stödda bekymmer om "kemikalier och metaller" och koncentrera mig på patogener .

  Det kan tyckas omöjligt att det finns enheter som använder batterier (du kan ladda dem vanligtvis med en USB-laddare) och som tar bort patogener - bakterier, virus, protozoer, etc - utan att värma upp vattnet eller lämna en smak. De arbetar med UV-ljus, vilket är en bra sterilisator. En tillverkare säljer ett antal modeller som lätt kan passa i fickan, för mindre än 100 dollar. Min enda anknytning är att jag köpte en annan modell från den tillverkaren och är väldigt nöjd med den. Jag använde det hela Stilla havet, på platser där hotellet berättade för att behandla vattnet (koka i 20 minuter, en plats sagt), och aldrig haft några vattenrelaterade problem. En familjemedlem tog det genom Asien och blev hälsosam på platser där vattnet var känt att vara otillförlitligt. Du kan enkelt använda den i dagar mot en laddning, den är inte inkopplad medan du använder den, och det finns inga problem med strömadaptrar eller liknande eftersom det bara är USB.

  Du behandlar cirka 500 ml vatten i taget - en mugg eller ett glas - och det tar 90 sekunder. Jag skulle inte vilja behandla ett badkar, men för de volymer du troligen kommer att dricka är det bra. Det är så litet att du kan ta den till en restaurang och behandla kranvatten de tjänar dig. Det är enkelt och det fungerar.

      
  svaret ges 26.09.2016 02:10
  -2

  Mina två cent: Det finns flera filter där ute, av vilka några kommer att filtrera bort virus, några som inte kommer att göra det. Det finns många faktorer att överväga med vilket system som helst: storlek, kostnad, kapacitet.

  Som du anger att dina föräldrar vill filtrera före kokning tror jag att följande länk har information om filter som kan gälla situationen: ett av många online-filterrecensioner

  Här finns också en sida om vandring / camping dricksvatten från de amerikanska centra för sjukdomsbekämpning Guide till Dricksvattenbehandling och sanering för Backcountry & Resor Använd

      
  svaret ges 26.09.2016 01:49
  -2

  Ta en titt på denna sida där jag såg bärbart vattenfilter. Det tar bort metaller, klor och bakterier i en viss procentandel.

      
  svaret ges 24.01.2017 05:03