Varför kunde inte den universella översättaren användas för att kommunicera med Klingons?

7

I Star Trek Into Darkness ,

Uhura was sent alone to communicate with hostile looking Klingons on Qo'noS.

Varför kunde inte den universella översättaren användas på distans eller med säkerhetspersonal?

Obs! Universal Translator uppfanns innan den nya tidslinjen avviker från original en.

    
uppsättning S S 17.06.2013 08:31

2 svar

15

Flera svar kommer i åtanke, vissa bygger på showens mytologi, andra när det gäller produktion och karaktärsutveckling.

  • Klingons är inga tekniker som inte är avsedda att döda, kväva eller förstöra. Att använda en universell översättare att tala med en Klingon kan ses av Klingon som ett tecken på respektlöshet. "Du kommer illegalt till min planet, rinner runt och hävdar att du är jakt på terrorister och du kan inte ens förklara dig själv på mitt språk? Dö, utomjording."

  • Tänk på i Prime Universe när Kirk och besättning försöktes innan de skickades till Rura Penthe (Star Trek VI: Det oupptäckta landet), tvingades de att lyssna på deras rättegång genom en översättare eftersom Klingons vägrade att tala Federation Basic. Perioden innan Klingons och Federation blir allierade är fyllda med spänning i något universum.

  • Universal Translator är inte en perfekt enhet och är föremål för språkliga och nyansbaserade fel. Med tanke på karaktären av förhållandet med Klingonerna i Abrams-vers Star Trek, skulle någon som talade språket definitivt vara bättre för någon som använder Universal Translator.

  • Detta ger löjtnant Nyota Uhura, noterad lingvist (och den enda personen som KAN tala Klingon) en möjlighet att gå ut ur skeppet, få lite skärmtid att förhandla med en Klingon. När hennes förhandling misslyckas får hon lite tuffa krediter för att sticka Klingon och slutar sin förhandling i en stil som en Klingon kan förstå om inte respektera.

svaret ges 17.06.2013 09:33
10

Att lägga till Thaddeus poäng en annan som kommer att tänka på är det faktum att Kirk och co. där man försökte övertyga Klingonsna var de inte med federationen. Att använda en enhet som Universal Translator kunde ha gett bort sina sanna identiteter.

    
svaret ges 17.06.2013 20:33