Finns det en databas som innehåller detaljerad information om flygfält och landningsbanor?

14

Finns en elektronisk databas som innehåller de olika civila landningsbanorna i en viss region i världen?

Kanske även kategoriserad efter typ (t ex gräs vs asfalt), längd, om den är kontrollerad eller ej, etc.

Om det inte existerar, vad skulle det vara för ansträngningen att skapa en?

Som Danny Beckett som nämns i kommentarer , OurAirports har sådan data, men där är en ansvarsfriskrivning "använd på egen risk". Kan någon källa vara tillförlitlig och pålitlig eller kommer jag hitta sådan ansvarsfriskrivning på alla källor?

    
uppsättning Federico 27.03.2014 16:23

2 svar

17

FAA publicerar databasen NASR . Detta är en officiell, auktoritativ dataset som täcker alla flygplatser, flygvägar, rutter och navigationshjälpmedel inom FAA: s jurisdiktion. Datafilerna är inte mänskliga läsbar men kräver speciell programvara.

Andra civila luftfartsmyndigheter i andra länder har liknande produkter. Vissa är tillgängliga gratis, vissa är inte. Många länder hävdar immateriella rättigheter på sina uppgifter och det kan vara ganska svårt att få till / använda det.

Vissa företag som Jeppesen gör denna samling för dig: de har avtal med luftfartsmyndigheter, få varje myndighets dataset (som FAA: s NASR länkad ovan) och sammanställa dem alla i en enda stor databas. Denna databas upparbetas sedan i blanketter som kan användas av avionics som GPS-mottagare eller Flight Management Systems (FMS). Dessa länder tar ut en betydande avgift för den här tjänsten, och det finns licensvillkor som begränsar användningen av data. Avgiften är väsentlig beroende på formatet du får data i (upp till tusentals dollar eller mer för FMS-system för stora transportflygplan) och sätter datasetet oåtkomligt för en ledig användare.

Förenta staternas försvarsdepartement publicerar DAFIF som är en liknande sammanställning av världsomspännande data. Den här databasen brukade vara tillgänglig för allmänheten gratis, men är nu begränsad till försvarspersonal (det är inte klassificerat men det är inte tillgängligt för allmänheten).

Det finns många webbplatser baserade på en eller flera dataset ovan, men som noterade i kommentarer är dessa webbplatser inte officiella eller auktoritativa. De har också generellt sina egna licensvillkor som begränsar hur du kan använda informationen och hindrar dig från att ladda ner databasen i bulk. Allt detta härrör från de immateriella äganderätten som många civila luftfartsmyndigheter gör. Det kostar länder mycket pengar för att behålla uppgifterna och de vill kunna generera några intäkter från den.

Så i övrigt är det för vissa regioner som USA, officiella uppgifter lätt och fritt tillgängliga. för andra regioner, inte så mycket. (Och bland utvecklade länder är USA undantaget, de flesta erbjuder inte sina uppgifter fritt.) För att få data för dessa andra regioner, eller för att skapa en global dataset, skulle det innebära ett parti av ansträngningar och pengar (utom räckhåll för en normal individ). Företag som gör det här jobbet för dig tar ut höga avgifter för att ge uppgifterna till dig.

    
svaret ges 27.03.2014 16:47
2

För några år sedan hade jag ett liknande behov av flygplatsdata från europeiska länder, bland annat Grekland.

Efter att ha gått igenom ett antal alternativa resurser avgjorde jag för datafilerna till flygsimulatorn X-Plane.

X-Plane använder sime enkla datafiler för att definiera flygplatsernas position och egenskaper. Se till exempel: länk

En av dessa dataset inkluderade platsen, typen av landningsbanan, luftrummet, landningsbanans orientering och comms freqs, praktiskt taget för flygplatser över hela världen.

Uppgifterna samlas in från olika källor och hålls uppdaterade av samhället. När det gäller Grekland var alla viktiga flygplatser av intresse beskrivna noggrant.

Beroende på önskad noggrannhet och syfte, kan du hitta den här databasen också användbar.

Hoppas det hjälper.

    
svaret ges 16.03.2015 02:55