Harry Potter försvarar sig inte?

-3

Innan jag ställer denna fråga på det här SEet tittade jag på se om någon ställde den här frågan. Som jag frågar mig själv varför i världen försvarar inte Harry sig själv. Till exempel när elven Dobby whirled desserten på gästerna. Harry får ett brev som han gjorde magi medan han är underårig. Ingen var nämns det att Harry sa att jag inte gjorde det var elven. Vad är det här, är det hans personlighet som han inte kan försvara sig eller är det något annat.

    
uppsättning Nachmen 18.01.2016 12:40

3 svar

9

Han försvarar sig själv. Detta är en av hans definierande egenskaper som en Griffindor.

Låt oss först titta på några tillfällen där Harry försvarar sig mot falska anklagelser, innan vi går vidare till ditt specifika klagomål (Dobby och efterrätten). Jag skulle ursprungligen citera några incidenter från varje bok, men det visar sig att det finns många av dem. Istället ska jag visa några som ska markera punkten.

Bok 1 - Harry står upp till Dursleys, protesterar på sin oskuld om att klättra i skolbyggnaden (roligt nog, det var en av hans första ovetande användningar av magi).

On the other hand, he'd gotten into terrible trouble for being found on the roof of the school kitchens. Dudley's gang had been chasing him as usual when, as much to Harry's surprise as anyone else's, there he was sitting on the chimney. The Dursleys had received a very angry letter from Harry's headmistress telling them Harry had been climbing school buildings. But all he'd tried to do (as he shouted at Uncle Vernon through the locked door of his cupboard) was jump behind the big trash cans outside the kitchen doors.

Bok 2 - Harry står upp för sig själv upprepade gånger.

Harry gör först och främst att han är oskyldig om efterrätten.

"What's been going on?" said Ron. "Why haven't you been answering my letters? I've asked you to stay about twelve times, and then Dad came home and said you'd got an official warning for using magic in front of Muggles -"

"It wasn't me - and how did he know?"

När Harry hittas bredvid Filchas förstenade katt ...

"I never touched Mrs. Norris!" Harry said loudly, uncomfortably aware of everyone looking at him, including all the Lockharts on the walls.

Harry konfronterar senare Hufflepuffs som diskuterar händelsen hos duellingklubben.

"What do you want with him?" said Ernie in a quavering voice. "I wanted to tell him what really happened with that snake at the Dueling Club," said Harry.

Ernie bit his white lips and then, taking a deep breath, said, "We were all there. We saw what happened."

"Then you noticed that after I spoke to it, the snake backed off?" said Harry.

"All I saw," said Ernie stubbornly, though he was trembling as he spoke, "was you speaking Parseltongue and chasing the snake toward Justin. "

"I didn't chase it at him!" Harry said, his voice shaking with anger. "It didn't even touch him!"

Kort efter när Harry hittas med den förstenade Justin och Nick ...

This left Harry and Professor McGonagall alone together. "This way, Potter," she said.

"Professor," said Harry at once, "I swear I didn't -"

Många minuter senare finns han på Dumbledores kontor med de smörjande resterna av Fawkes.

"Professor," Harry gasped. "Your bird - I couldn't do anything - he just caught fire -"

Bok 5 - Harry hävdar faktiskt att magisterministern att han inte utförde Hover charm i bok 2.

"Serious miscarriage, my hat!" said Fudge at the top of his voice. "Have you ever bothered to tot up the number of cock-and-bull stories this boy has come out with, Dumbledore, while trying to cover up his flagrant misuse of magic out of school? I suppose you’ve forgotten the Hover Charm he used three years ago -"

"That wasn’t me, it was a house-elf!" said Harry.

"YOU SEE" roared Fudge, gesturing flamboyantly in Harry’s direction. "A house-elf! In a Muggle house! I ask you."

Dessertincidenten

När det gäller dessertincidenten - vad skulle en 12 år gammal göra? Skriv ett starkt formulerat brev som regeringen knappt vet om? Han har ingen erfarenhet av magisk lag, ingen att fråga om det, inga förfaranden att följa. Utöver det vet han knappt vad ett hus elva är och har fått ett helt annat mysterium att lösa om Dobbies udda ledtrådar.

Med tanke på att han är ett ungt barn, misstänker han att han inte skulle tros, har ingen erfarenhet av den magiska regeringen, inget sammanhang för brottets allvar och att brevet var en varning utan uppenbara varaktiga konsekvenser , det är vettigt att Harry skulle släppa den. Dessa är dock alla exceptionella omständigheter - hans normala inställning skulle vara att omedelbart protestera mot hans oskuld.

    
svaret ges 18.01.2016 18:29
4

För varje gång han försöker tror ingen på honom.

Under den första boken ser vi exempel på Dursleys mishandling honom och skyller på honom för allt som går fel. Kanske är några av dessa faktiskt hans fel, eftersom han är en trollkarl och det kan ha varit magi som manifesterar sig, men Harry hade ingen aning om att han gjorde det. Han blev dock fortfarande skyldig.

Han är skyldig i de första kapitlen för att befria ormen i djurparken och även för de bokstäver som fortsätter att dyka upp. Dessa är båda saker som han, från hans synvinkel, inte hade något att göra med och inte hade någon kontroll över.

Hur mår du att försvara dig själv? Det verkar helt orimligt att skylla honom för dessa händelser (vilket det är, men Dursleys är inte särskilt rimliga människor), så hur ska han bevisa att han inte ska skylla? Det finns inget han kan göra eller säga för att någon ska lyssna på honom.

Med tanke på att det redan finns 2 förekomster av detta inom de första kapitlen i den första boken, kan vi säkert anta att det har hänt för hela sitt liv. Efter en tid skulle du bara sluta försöka försvara dig själv, eftersom det är fullständigt meningslöst.

Även när han upptäcker att han är en trollkarl och går till Hogwarts, en plats där han äntligen passar in och faktiskt respekteras, ignoreras han fortfarande och hans åsikter avvisas. När han konfronterar professor McGonagall om Snape efter Philosopher's Stone, avfärdar hon omedelbart sina anklagelser utan att höra ut honom. I slutändan var han fel, men det förändrar inte det faktum att han inte lyssnade på.

Hon gör det också när han fångas ut ur sängen och får fångas, får han inte förklara sin sida av saker. Och hon är en av de personer han gillar och litar på mest .

Det finns ingen (vuxna i alla fall) som kommer att lyssna på vad han har att säga, eller hans åsikter, utan att omedelbart avfärda dem. När händelserna med Dobby inträffar, varför skulle han tro att någon skulle tro på honom? Innan denna punkt har han aldrig ens träffat en älv, så med tanke på att han saknar bevis verkar det som en ganska skandalös historia med tanke på att han har haft bättre förklaringar för andra saker som ännu inte trodde.

    
svaret ges 18.01.2016 13:04
1
Han är upptagen till människor som inte tror på honom, och ibland (i själva verket många gånger) slog sig för att tala upp, och han är bara för glad att komma iväg för en utvisning, och han är för glad att ta upp det igen.

  • Om han försökte försvara sig till Dursleys, skulle han hellre fördubblas, eftersom det inte finns någon, men två mer magiska varelser i huset (Harry och Dobby) och Dursleys kan inte stå det.
  • Han känner inte heller reglerna för mindreåriga wizardry ordentligt, är friska ut ur Muggle-världen. Så han är uppenbarligen rädd att tala upp / försvara sig inför ett stort ministerium. Istället är han glad att få leva i den magiska världen. (Om han utvisades för det, är jag ganska positiv att han kanske har försvarat sig.)
  • svaret ges 18.01.2016 13:15
    Senaste kommentarerna

    Ser du tillbaka på Hogwarts då? Emi funderade över innan han svarade fast, "-Du gör ditt jobb. Du arbetar på en anläggning där människor blöder. Det finns ingen anledning att du ska oroa dig för det på ditt eget kontor. Du har tillräckligt med kunskap om gränserna att efter vad som hände här igår skulle det inte chocka dig att lära dig vad som händer här nere på andra sidan Azkaban. "" Så Harry Potter, vi kommer att skydda en professors liv och sedan ditt liv och alla namn som följer med det och... Läs mer