Kunde inte delta i bokat möte

2

Saknade Schengen Visa-möte vid nederländsk ambassad. Vad kan jag göra?

    
uppsättning Kojo 06.07.2015 18:09

1 svar

2

Om du är lokal till den nederländska ambassaden och du har din utnämningsbekräftelse ...

Kom fram till ambassaden (eller var som helst som din intervju skulle äga rum) när den öppnar på morgonen, försök att vara den första i kön. Visa din bekräftelse till säkerhetspersonen och förklara vad som hände på en kort väg. Berätta för dem att du vill bli pressad in för eventuella avbokningar eller "no-shows" för idag.

Säkerhetspersonen kommer att förklara vad man ska göra nästa, men mer sannolikt kommer att fråga den konsulära personalen vad man ska göra med dig (det är därför att bekräfta är viktigt). Den konsulära personalen kommer att ...

 • berätta att du väntar tills de har en plats ELLER
 • Boka dig till en annan dag ELLER
 • förklara hur man bokar om online eller på VFS om det finns en.
 • Så det värsta fallet har du veta hur man bokar om och det bästa fallet har du satt din intervju den dagen.

  Förmodligen bör vissa råd gå här om att se skarpa, affärer som, medfölja och ha allt pappersarbete organiserat och i ordning. Ta med en intressant bok eftersom du kanske väntar ett tag i en "ingen elektronik" -zon.

  Det här svaret på "bästa praxis" (det vill säga jag gjorde det upp ur det blå för detta tillfälle), jag vet inte vad förfarandet är vid den nederländska ambassaden. Faktum är att jag inte ens vet vilket land du är i. Det är vettigt att om du ser rimligt och allvarligt ut att de skulle försöka passa dig så långt deras förfaranden och rådande omständigheter tillåter.

      
  svaret ges 07.07.2015 02:53