Varför förlorade Anakin mot Obi-Wan i "Episode 3 - Revenge of the Sith"?

85
p En något högre mark än Anakin (och även uttryckligen påpekade detta), förlorade Anakin kampen så spektakulärt?

Anakin kan ha

  • Gångade / springa upp lutningen
  • Användde hans Jedi-befogenheter att engagera Obi-Wan på avstånd
  • Gör en mängd andra saker istället för att hoppa på ett sätt som skulle göra honom till en sittande anka

Jag är bara nyfiken: att ha en "hög mark" generellt sett ger en fördel för "normala" strider med projektiler (en pil som avfyras med samma kraft skulle täcka mer avstånd från en högre position till ett lägre läge än vice -versa), där deltagare är föremål för fysiska lagar. Är detta inte detsamma med Jedi-strider?

Det skulle vara trevligt att veta om det finns en förklaring som passar inom ramen för historien.

    
uppsättning TCSGrad 25.09.2011 09:21

15 svar

122

Först var Obi-wans lightsaber-stil en mycket defensiv, Soresu (Form III) .

Form III focused on strong defensive technique to essentially outlast an opponent, waiting until he began making mistakes due to frustration or fatigue, before taking advantage of these lapses and countering. A master of Soresu was considered invincible, and the focus on long-term survival allowed such duelists to take stock of and control of their situation, choosing to kill, disarm, or even reason with enemies.

Och han använde inte bara det, han behärskar det :

Even masters such as Mace Windu acknowledged Kenobi’s prowess with this form; indeed Windu once claimed that Kenobi was not a master of Soresu but the master of Soresu.

Det är just det som hände i Duell on Mustafar . Kenobi försökte resonera med sin gamla vän. Han använde terrängen för att sätta sig i en situation där han kunde förhandla med honom, men Vader var för arg för att ens tänka på det. Allt han ville var att döda honom och visa honom omfattningen och överlägsenheten av hans nya krafter. Han hotade Kenobi liv med sitt sista drag, så Obi-Wan valde att använda detta misstag för att avväpna honom helt:

Perched on a rise above the lava river, Kenobi warned Vader not to attack, but the Sith Lord ignored him, blinded by arrogance and rage. As Vader leapt at Kenobi, blade angled for the kill, he left himself open, allowing Kenobi to execute a vicious Mou kei finishing move, dismembering Vader with one swift strike. Vader’s left arm and both of his legs were severed. Dropping his lightsaber, Vader rolled to the brink of the lava river.

    
svaret ges 25.09.2011 14:22
12

Jag tror att Anakin verkligen trodde att han kunde göra hoppet och vara så högt att han inte skulle ligga inom Obi-Wans strejk. Då när Obi-Wan berättade för Anakin att han inte kunde göra hoppet, blev det anakin.

För honom var det ännu en sak som Obi-Wan berättade för honom att han inte skulle göra. Så i en kombination av raseri, uppror och arrogant tro på egen kraft försökte Anakin ett hopp som han inte kunde göra.

Jag tror att Lucas försökte visa att Jedi alltid säger att inte ge sig till ilska, men Anakin gjorde alltid och det var hans undergång.

    
svaret ges 30.08.2012 17:13
6

Vader var blindad av sin raseri och nyligen föråldrade blodlust. Han var upprörd på både Padme och Obi-Wan och trodde att hon hade förrått honom till sin tidigare mästare. Vader kan också ha frukat att Padme och Obi-Wan hade en äktenskapsaffär (det skulle inte vara någon överraskning för Palpatine att plantera den rädslan i hans lärlingens sinne!) Och skulle vara så blind. Detta, tillsammans med att han var full av makt och utmattad av allt som slakade (det verkade inte som att han stod inför allvarlig motstånd i både Jedi-templet eller mötesrummet på Mustafar) var Vader överbekämpad och blind för sin egen sårbarhet . Och ibland kommer bara dum tur till spel. Obi-Wan skulle vara klokt nog att inte låta ett öppet mål gå i spill när det presenteras.

    
svaret ges 02.09.2012 10:53
3

Jag tycker att det handlade om hur han dödade Darth Maul. I stjärnkrigsavsnitt 1 hade Darth Maul den höga fördelen, men han hoppade bakom Darth Maul och kapade chop chop och dödade honom, kom ihåg? Då verkade Anakin ha lärt sig mycket av honom. Han använde "hoppa bakom fiendens strategi" flera gånger i kampen med Obi Wan också (kanske det är den mest populära hoppningsställningen för Jedi lol). Jag tror "Jag har den höga marken, försök inte det." är som "Jag vet hur du skulle attackera mig, jag dödade ett högt fella en gång, försök inte det kommer inte att fungera på mig".

    
svaret ges 12.04.2014 17:21
3

Denna Duell är en direkt kontrast till Maul och OBI-WAN. Obi var känd för att döda den enda kända Sith och den rörelse han gjorde skulle ha varit talet om Saber-Town. Obi vände sig kort till Mörksidan efter sin Mästarsdöd att hoppa över Maul och skära honom (en gång och en gång). När han sa "Försök inte det" hänvisade han till Vader att jag inte försökte mig på mig. Maul såg det inte, men Obi gjorde det verkligen. Vader försökte flytta och skulle skära OBI WAN i hälften. Han visste att Obi Wan gick till Dark-Side den en gång och trodde att han kunde dra av den. Obi-Wan gick inte med honom, han menade verkligen "Försök inte flytta mig". Så Irony är OBI-WANs duell med Maul, förorsakade att Vader försökte något som han var blind för att undvika. Hans öde.

    
svaret ges 18.09.2014 22:49
2

Obi-Wan sa till Anakin innan han lämnade Coruscant för Utapau "Jag har tränat dig sedan du var en ung pojke. Jag har lärt dig allt jag vet. Du har blivit en mycket större Jedi än jag någonsin kunde hoppas vara. " Han erkänner att Anakin är kraftfull. Låt oss inte glömma om, om det inte hade varit för Qui-Gins taciturn-motstånd från Jedi-rådet, skulle Anakin inte ha utbildats av Obi-Wan. Om överhuvudtaget. Kom ihåg att Obi-Wan sa till Qui-Gon i Episode One "De känner alla att pojken är farlig. Varför kan du inte?" Obi-Wan trodde även att han var farlig. Han utbildade bara Anakin eftersom Qui-Gon berättade för honom. Så riktigt vem är Hamlet och vem är Macbeth här? Även Yoda sa "Storlek betyder inte." Enligt min mening spelade ingen roll på Mustafar. Kontroll av sina känslor gjorde.

    
svaret ges 16.07.2014 09:18
2

Det sägs av Lucas själv att Anakin var kraftfullare, men Obi-wan var mer erfaren. Han berättar för Anakin "Försök inte det" för att han vet vad Anakin skulle försöka göra och vet hur man motverkar det. Anakins stolthet och hubris tar över och med en otrolig jab "Du uppskattar min makt" hoppar han på Obi-wan och eftersom Obi-wan har upplevt och utfört i det exakta scenariot kan han motverka och avväpna Anakin. Det har visat stunder före detta att Anakin verkligen har makt att utföra sådana drag och för att vara rättvis hade han makt att hoppa över Obi-wan från den flytande saken på floden, men som jag sa att Obi-wan hade gjort det exakta att skicka Darth Maul så att han var redo med den förlamande räknaren. Anakins makt översteg inte Obi-wans erfarenhet.

    
svaret ges 07.11.2014 23:27
2

Om du läser boken Revenge of the Sith, obi-wan faktiskt mistimes ett block och av misstag tar av Anakins lemmar. Han tar ingen avstånd från Kenobi, han är en av mina favoritjedier hela tiden, kanske favorit, men han vann på grund av sitt fel.

    
svaret ges 19.05.2015 14:42
1

Jag tror att den sak som alla glömmer är att anakin inte reaxh hans fulla sith potential tills han är ombyggd och frågar kejsaren var är padme? Är hon säker är hon okej? När han berättar för honom i din ilska verkar det att du dödade henne. Det är den punkten när anakins vrede är fullständigt komplett. Om han hade kämpat obi wan vid den tiden hade han förlorat enligt min åsikt bara baserat på hur kraftfull han var. Varför skulle du inte leta efter honom tidigare? Också kejsaren har detta leende på hans ansikte när rummet skakar som han skapade det perfekta sithmonsteret

    
svaret ges 01.02.2015 07:00
1

Jag tror att om kampen gick längre fram att Anakin skulle ha tagit Obi-Wan. De låstde knappt verkligen knivar och fortsatte att parrya varandra angrepp. Jag tycker att det bör noteras att jag inte tycker att Obi-Wan verkligen försökte slåss mot Anakin. Han försökte mer att komma igenom till honom och stannade på försvaret även när han hade Anakin på bordet, eftersom han tog sig för lång för att försöka klippa honom. Det bör också noteras att även efter att Vader frågade var Padme var så gick han aldrig helt till den mörka sidan och genom alla hans missgärningar som Vader att han aldrig helt vänd sig till den mörka sidan och tog om det och sa att han inte kunde vilja att göra detta på grund av de mardrömmar och sorg han kände från Padme som vid sin sida. Vader var aldrig verkligen Vader.

    
svaret ges 04.03.2015 01:57
1

Problemet med filmerna. Är det sätt de beskriver obi som inkompetent så ofta. De försummar att verkligen hitta en enhet för att förklara hur sakerna fungerar. Böckerna går uppenbarligen i bättre detalj.
Tiderna som förlorades var några av de största duellisterna. Count douku är troligen den mest skickliga bladesman som någonsin levt. Obi wan är en jedi riddare i varje mening av ordet. Han går in i en kamp som planerar att avväpna eller resonera och sätta en kamp till ett fredligt slut. Därför hans stil. Om du tittar på hans duell med maul. En mer erfaren, mer aggressiv, en mördare. Men Maul kunde inte bara bryta sin gaurd med sin lightsaber. Ett dubbelblad kan jag lägga till

Så obi wan är en mästare på försvar och räknare. även känd för att vara väldigt klok och mycket kraftfullare än ofta visas. När vader kämpade trötthet sig fysiskt och upprörde sig vidare mentalt, hade han inte någon klarhet i tanken. Han ville förstöra obi wan. Obi ville finna möjligheten att skäla med anakin. Hela kampen gör att den går och håller sig levande snarare än att se till att morda sin motståndare. När han fick den höga marken kunde han prata, försöka få honom att se sinne. Han försökte berätta för anakin, du angriper mig, jag kommer att bli tvungen att döda dig. Jag har den höga marken jag har fördelen, anakin planerade att uppenbarligen komma till obi wan och avsluta det. Obi Wan hade inget sätt att försvara sitt liv utan att sätta ner honom. Anakin tar den djärva risken (igen) att tänka sig för kraftfull för ens obi wan till vilken han får sig själv sönderdelad. Anledningen till att obi inte gjorde det tidigare var att han inte ville. Båda männen var blinda, anakin av raseri, obi wan av hans broderliga tillattachment till hans padawan. Men obi hade visst att han inte kunde försvara anakin längre, han var för kraftfull så han valde att avsluta det.

    
svaret ges 06.05.2015 07:47
1

De flesta svaren hävdar att Obi Wan inte ville döda Anakin så han varnade honom om att inte hoppa. Jag tror det motsatta. Låt oss titta på kampen i mina skärmdumpar av låg kvalitet.

IdenförstaochtredjescenenharObiWanuppenbarligendenhögamarken,mendetgerintedigsegernmagiskt.PåsammasättavstårAnakinlättidenandra,sinhögamarkförattdrivaObiWan.Ettnoggrannareögakanseännumermarkskillnadunderkampen.

Ännumer,ObiWanförsöktefaktisktoutmaneuverAnakinilavafallet.Hansstrategivaruppenbarligenlåthonomtafalletochbränna.ÄvenviddenscenenföllAnakintillfällanochgrepdenandrakabelnochjagadeObiWan.

Obiwan,tydligtförståttatthankanmanipuleraAnakinkomuppmeddennastrategi.Låtmigbrytanervaletavord.

DetäröverAnakin:Spelarhansego.

Jaghardenhögamarken:"Om du är lika kraftfull som du hävdar, får du ännu en högre mark."

Du underskattar min kraft: Bevis att det fungerar. Nu, som frågan tydligt nämner, kan han ha kört eller gå upp i stigningen och vara i en relativt dålig position. Vi vet alla att även med dagens teknik är högre mark ganska viktigt, och jag antar att det kan ha betydelse i Jedi-striden, men ändå kommer han inte att få hans lemmar hackade direkt. Eller han kunde helt enkelt inte riskera det och springa tillbaka till den första klonetrooperavdelningen och döda Obi Wan med sitt stöd. Men han känner att han måste bevisa sina krafter till sin tidigare mästare.

Försök inte göra det: Fortfarande spelar för Anakins ego. Dessa ord bana det enklaste sättet att leka med en full och Anakin var full av sina krafter.

Lång historia kort, Obi Wan, inser att om kampen går längre skulle han vara till nackdel, slog Anakin att hoppa över honom. Därför gjorde Anakin det mest värdelösa hoppet i Star Wars universum .

Ett slutligt tillägg till ämnet. När Yoda sa till honom: "Pojken du tränade, borta är han förbrukad av Darth Vader." Obi Wan protesterade inte längre. Han visste sin uppgift och accepterade motvilligt. Att döda Anakin var hans enda avsikt i denna kamp och han lurade Anakin i en fälla för att göra det.

    
svaret ges 21.01.2017 19:59
0

Det sägs att Anakin aldrig praktiserat sin kraftförmåga under klonkrigen, varför han stagnerar i sina kraftförmågor. Det var därför Obi Wan kunde överträffa Anakin i kraftförmåga. Obi Wan är också en effektiv kämpe.

    
svaret ges 08.08.2014 18:20
0

Obi-wan var helt enkelt en bättre Jedi än Skywalker, han var mer i linje med kraften. Obi-wan var under nominellt och om saker hade gått annorlunda för Jedi, är min gissning det, Obi-wan skulle ha tagit över för Yoda som Jedi-mästare och trovärdigare.

    
svaret ges 18.05.2014 13:38
0

Anakin var kraftfullare men kunde inte avsluta Obi-Wan av två skäl. En var Obi-Wans kunskap om Anakins stil och den andra var Anakins raseri. Detta bevisas när Anakin tar Dooku ...

Anakin hade Obi-Wan slagen direkt vid dödspiken och hade Obi-Wan inte hittat hög mark, Anakin skulle ha vunnit.  Därför hoppade Obi-Wan i första hand på hög mark.

    
svaret ges 13.06.2015 09:47