How gör mat laga olika på en öppen grill än en täckt?

7

Titeln säger ganska mycket, hur lagar maten olika på en öppen toppgrill än en täckt?

    
uppsättning Nick Larsen 21.07.2010 20:15

3 svar

7

Jag tror att det är snällt som skillnaden mellan broiling och bakning. "Open top grill" kokar bara underifrån (typ av som broiling men inte ovanifrån). Bakad eller "täckt" grill fördelar värmen jämnare.

Mer information finns på länk

Det var där jag dubbelt kollade mitt antagande och fick metaforen av broiling och bakning.

    
svaret ges 21.07.2010 20:28
5

Det är skillnaden mellan strålningsvärme och konvektiv värme.

Radiantvärme är utmärkt för searing och produceras av dina kol / brännare. Du kommer alltid att ha ungefär samma mängd strålningsvärme, oavsett om toppen är upp eller ner.

Konvektiv värme är lika bra för matlagning, men du kommer inte att få den läckra skorstenen. När du har grillen täckt, kommer du att få mycket mer konvektiv värme och avtäckta, mycket mindre.

    
svaret ges 21.07.2010 20:24
4

Jag kommer inte att gå in i fysiken i det, för det är inte hemskt intressant. I grund och botten, på en öppen grill, värmer du upp en sida av vad det än är du lagar mat och låter värme fly från den andra sidan. Själva flammen är också varmare på grund av bättre luftflöde.

När du stänger grillen är själva elden svalare (fortfarande tillräckligt för att bränna dig), men värmen förblir låst i grillen. På så sätt får du en jämnare matlagning, och det är faktiskt lite snabbare, eftersom miljön i maten är mycket varmare än vad den skulle vara utomhus.

Det finns också en sekundär effekt, där stängning av grillen sätter in lite av röken och ger en rökig smak åt maten.

    
svaret ges 21.07.2010 20:34