Är videon med Obama som sparkar en dörr öppen verklig eller falsk?

Visade president Barack Obama anfall av ilska under ett möte med kongressledarna? Och fångades allt på video?

Beskrivning: Viral video / Animerad GIF-bild
Cirkulerar sedan: 2011 (denna version)
Status: Fejka

Textexempel på e-postmeddelandet med Obama-video

E-post bidrog 12 oktober 2011:

Fw: Mycket opresidentiellt beteende
Titta på detta beteende när han inte får sin väg - se hur han öppnar dörren --- satsa att du inte ser detta på nätverks-tv?
Mycket opresidentiellt beteende
Nu är detta moget ...
Åh min detta måste göra Obama älskare stolta
Obama stormade plötsligt ut från ett möte med kongressledarna efter att Cantor sa till presidenten att republikanerna inte skulle rösta för hans föreslagna skattehöjningar.
Obama plockade upp sina leksaker och stormade ut ur mötet och sparkade upp dörren.
vilken kick !!!
Gud välsigna och skydda Amerika !!

Analys av den virala videon av president Obama som sparkar dörren

Den här videon har rapporterats av flera personer, av vilka vissa verkar tro att den är riktig. Det cirkuleras av människor som tror att detta verkligen har hänt eller kan ha hänt. Men det gjorde det inte.

Det var sant att ett möte i pressen beskrivits som "spänt" mellan president Barack Obama och kongressledarna i juli 2011, under vilket presidenten "blev mycket upprörd", "sköt tillbaka från bordet" och plötsligt gick ut ur rummet . Detta var enligt de närvarande, som kongressledamoten Eric Cantor, en republikan som tjänade som husmoritetsledare vid den tiden. Han citerades och beskrev händelserna i en berättelse på Bloomberg.com.

Men president Obama sparkade inte upp en dörr. Det fanns inte heller några videokameror närvarande vid detta möte. Videodetaljerna matchar inte heller detaljerna i det mötet. Videon visar presidenten framför ett podium när han skulle vara vid en presskonferens och inte sitta vid ett möte med kongressledarna. Han avslutar uppenbarligen förberedda kommentarer till pressen, som hörs i ljudet i rummet. Han lämnar sedan talarstolen för att passera över rummet eller scenen för att sparka upp en trädörr. Vid den tidpunkten kan du också höra skratt som från en studiopublik snarare än vad som kan förväntas vid en presidentkonferens.

Spoof video från kvällsprogrammet med Jay Leno

Så varifrån kom videon? Det är ett smart redigerat parodi som ursprungligen skapades för "The Tonight Show with Jay Leno." Flera sådana förfalskningar presenterades på showen, inklusive en av en "testy" Obama som slog över pallen efter en presskonferens, och en annan där presidenten gör flera backflips efter att ha meddelat Osama bin Ladens död.

Denna förklaring passar med bevisen för att videon visar en presskonferens och verkar inkludera en del av reaktionen från studiopubliken.

Nästa gång du hör någon säga "att se är att tro", berätta för dem att det inte nödvändigtvis är så - speciellt på Internet!

Källor

Rowley, James. "Cantor säger att Obama" plötsligt "gick ur skuldmöte." Bloomberg, 13 juli 2011, 6:58 EDT