De olika sätten att homosexuella och lesbiska tappar sina oskuld på

Många tror att du bara kan förlora din oskuld genom vaginal sex, och andra tror att oral och analsex också är sätt att "förlora oskuld." Allt börjar med den långvariga kopplingen mellan oskuld och kvinnans hymen. Jomfruhinnen är den tunna biten av huden som ligger över slidan. Även om det kan sträckas under vaginalt sex, kan det också sträckas medan du onanerar, deltar i andra typer av sexlek, gör gymnastik, cyklar eller häst eller till och med använder en tampong.

Att använda hymen som ett mått på oskuld är inte en exakt form av bestämning:

  • Om jungfru är ett test kan en man aldrig förlora sin oskuld.
  • Det finns många icke-sexuella sätt att sträcka hymen.
  • Att utföra detta utesluter alla sexhandlingar som inte involverar en vagina.

Hur homosexuella och lesbiska människor tappar sin oskuld

Att vara jungfru är komplicerat eftersom sex betyder olika saker för olika människor, vilket ger samma filosofi till oskuld. Traditionellt är att ha penis-i-vagina-sex för första gången det som får dig att förlora din oskuld eller ditt "v-kort". Detta omfattar dock inte människor som inte bedriver penis-i-vagina-sex. Många anser faktiskt att de inte är jungfrur om de har haft oral eller analsex för första gången. För att göra konversationen ännu mörkare och mer komplex är många också överens om att våldtäkt och sexuella övergrepp inte räknas som sex. Således kan den som tvingades eller utsattes för press under sin första tid inte uppfatta situationen som att förlora sin oskuld, oavsett vilken typ av sex de hade.

Även om alla har sina egna idéer om vad som räknas som sex, är det många som håller med om att vaginal, anal och oralsex är alla former av sex. Med tanke på detta skulle det vara motiverat att HBT-människor förlorar sin oskuld precis som raka människor gör: genom att ha sex med en annan person i någon form.

Kommer ut som en övergångsrit

Många HBTQ-personer har jämfört tanken att "förlora din oskuld" med att "komma ut", eftersom den förstnämnda är vanligare främst i heterosexuella samhällen medan den senare är nyckeln för HBTQ-personer. Att göra din sexuella debut som en rak man eller kvinna innebär ofta att du tappar din oskuld. Det är kulturellt vanligt i traditionella seder som äktenskap och religion. Det finns också många sociala situationer där det är en stor sak att förlora din oskuld, nämligen att växa upp i gymnasiet och college, med bakgrund av musik, filmer, TV och böcker som beskriver lagen.

Det moderna samhället har emellertid lånat sig till berättelser som liknar 'förlora din oskuld' trope, som de mer röstdelade berättelserna från kändisar, YouTubers och stora boxfilmer som Love, Simon (2018).

Att komma över hela tanken på oskuld

Vissa människor kritiserar hela uppfattningen om oskuld, till att börja med. Betoning på oskuld kan lägga stor vikt vid något som verkar ganska gammaldags. Men för många människor är begreppet oskuld ett stort, oavsett om de försöker hålla fast vid det eller bli av med det så snart som möjligt.

Oskuld och hur du känner för det är en personlig sak. Oavsett vad du tror är det viktigt att komma ihåg att sex mellan människor av samma kön är lika "riktigt" som sex mellan motsatta könspartner. Det finns många likheter när det gäller ens sexuella uppvaknande och upplevelse. I själva verket delade Pink News att den genomsnittliga homosexuella personen har sex för första gången cirka 17.9 år gammal. På samma sätt har heterosexuella sex för första gången i genomsnitt runt 17.6 år.

Ett personligt grepp

En queer tonårs lesbisk gav sitt perspektiv på frågan om hur homosexuella och lesbiska människor tappar sin oskuld:

"Det finns en sådan debatt om huruvida homosexuella förlorar sin oskuld eller inte (särskilt lesbiska) om de bara har sex under sin livstid med samma kön. Naturligtvis gör vi det! Det är så dumt att tänka att du bara kan förlora din oskuld även om heterosexuell samlag, jag menar, du skulle inte tänka på någon som bara hade haft oralsex som jungfru skulle du !?
Personligen tror jag att du kan förlora din oskuld genom någon form av sex / att älska (jag föredrar termen att älska, jag är en sådan flicka!) Oavsett om det är samlag, oral, anal, gay, lesbisk etc.
Men jag tror att mycket sexutbildning, och många läkare, inte tror på detta och tror att något annat än rakt samlag inte räknas som att ha sex / att älska. "