De olika typerna av cheerleaders

Inte alla cheerleaders skapas lika och om du inte är inblandad i cheerleading kanske du inte förstår de olika sektorerna av cheerleading och de olika typerna av cheerleaders. Denna artikel kommer att försöka förklara cheerleading och cheerleaders för en outsider eller nybörjare. När du hör ordet cheerleader trollar du förmodligen fram en bild av en ung tjej som tappar och hoppar på sidan vid ett fotbollsmatch, men det här är bara en typ av cheerleader. I grund och botten består cheerleading av fyra sektorer eller typer som består av alla stjärnor, skolastiska, fritids- och pro cheerleaders. Här är en kort förklaring av var och en:

Alla stjärnor cheerleaders

Alla stjärna cheerleaders är normalt associerade med ett gym som lär ut tumling, gymnastik och cheerleading. Deras huvudsakliga mål är att tävla och de är dedikerade till att öva och uppträda. De hejar inte på en annan sport som fotboll eller basket. Således är deras jubel lite annorlunda, de använder inte anstöt och försvarskål och använder istället det som kallas tävlingskål. Deras skicklighetsnivå är vanligtvis mycket hög eftersom de huvudsakligen fokuserar på tävlingar. I ett all-star gym kan du hitta många olika typer av tränare som en tumlande tränare, stuntcoach och en koreograf. Som helhet är alla stjärna cheerleaders skickliga i många saker, inklusive men inte begränsat till, tumling, dans, gymnastik och stunt. För att göra det i en all star-grupp måste du gå igenom en noggrann testprocess och de brukar dra sina cheerleaders från sin grupp gymstudenter. Man tror att all stjärncheerleading är den snabbast växande sektorn för cheerleading. Mest alla cheerleaders av stjärnor styrs av United States All Star Federation, USASF, men inte alla. All star cheerleading kan vara en mycket dyr aktivitet med tanke på att föräldrar måste betala för uniformer, resor, lektioner och alla andra utgifter i samband med tävlingar.

Skolastiska cheerleaders

Det här är cheerleadersna som majoriteten av människor känner till och vad som kommer att tänka på när du hör ordet "cheerleader". De är associerade med en skola och deras huvudsakliga fokus är att heja på andra sporter och höja skolandan. Vissa skolastiska cheerleaders tävlar, men inte alla. Deras försök hålls normalt på våren nästa skolår. Testprocessen kan hållas under ett antal dagar eller så kan det vara så att alla som testar gör det. Beslutet lämnas åt tränaren och vad hon / han letar efter i cheerleaders. Testprocessen kan antingen bedömas eller röstas av studentgruppen. Det är också här det kan finnas varsity och junior varsity cheerleaders beroende på betyg och / eller färdighetsnivå. Scholastiska cheerleaders kan variera från nybörjare till avancerade nivåer av förmåga och ibland kan popularitet till och med spela en roll i urvalsprocessen. Eftersom skolastiska cheerleaders representerar sin skola beaktas normalt deras personlighet, ledarförmåga, betyg och uppförande när de bestämmer vem som gör truppen. Scholastiska cheerleaders jublar normalt för fotboll, basket och ibland andra skolsporter. Tränarna för ett skolastiskt cheerleadingprogram hämtas från lärare och de kan ha en verklig tränare eller en rådgivare.

Reklam cheerleaders

Rekreationstypen av cheerleader är associerad med ett samhälls rekreationsavdelning, kyrka eller YWCA, som i sin tur kan associeras med en nationell fritidsliga som Pop Warner eller American Youth Football and Cheerleading League. Många delar av landet har också statliga fritidsföreningar eller regionala föreningar. Den här typen av cheerleader gör normalt truppen om de anmäler sig, så inga officiella försök hålls. Kostnaden för att vara en fritids cheerleader är minimal. Rec cheerleaders brukar heja på de andra sporterna i ligan och de kan tävla i cheer-tävlingar om de så önskar. Tränare i ett rec-program hämtas normalt från föräldrarna eller fritidsprogrammet och det är vanligtvis en frivillig position. Eftersom rec cheerleaders är mycket nybörjare till att börja med och lärs ut grunderna för cheerleading, utgör de en utmärkt källa eller matargrupp för skolprogram och alla stjärnprogram.

Pro cheerleaders

I cheerleadingvärlden anses pro cheerleaders inte vara "riktiga" cheerleaders. De betraktas som underhållare och dansare mer än som cheerleaders. Det är en ansträngande process att skapa en pro cheerleading-grupp och antalet sökande är högt jämfört med antalet som gör det till ett lag. De får väldigt lite betalt för sina föreställningar men har ett antal möjligheter att resa och göra saker som framträdanden och kalendrar. De flesta pro cheerleaders har ett heltidsjobb för att kompensera sina pro cheerleading-karriärer och många av dem använder sin erfarenhet som pro cheerleader för att främja en karriär inom underhållningsområdet. Exceptionellt utseende, personligheter, kommunikationsförmåga och dansförmåga spelar en roll i urvalsprocessen för pro cheerleaders.