How gjorde inte Durin i företaget Thorin II Oakenshield

3

Jag tittar på Dwarves familjeträd och sprang in i den här frågan: Hur slutade icke-Durin folk med Thorin? Ori, Dori, Nori, Bifur Bofur och Bombur är alla inte av Durin-klanen, men alla andra dvärgar i företaget är från Durin.

Är det någonsin förklarat av Tolkien? Finns det en skillnad mellan dvärgarna i separata klaner? Var Durin skild från de andra när som helst efter eller under händelserna av The Hobbit ?

    
uppsättning A. Takami 08.04.2016 22:21

2 svar

4

Ori, Nori och Dori

Dessa chaps var av Durins linje, men förmodligen tillräckligt fjärran att de inte reste sig in i (förenklad) släktträdet. Detta avslöjas i en fotnot till det dvärgliga släktträdet som skrivs ut i bilaga A:

Of the other companions of Thorin Oakenshield in the journey to Erebor Ori, Nori, and Dori were also of the House of Durin

Return of the King Appendix A "Annals of the Kings and Rulers" III "Durin's Folk"

Bifur, Bofur och Bombur

Det här är okänt, men det fanns ett släktskap mellan dem och Thorin, nämnt i samma fotnot som jag hänvisade till ovan:

[M]ore remote kinsmen of Thorin: Bifur, Bofur, and Bombur were descended from the Dwarves of Moria but were not of Durin's line.

Return of the King Appendix A "Annals of the Kings and Rulers" III "Durin's Folk"

De troligtvis följde Thorin på grund av det släktskapet. Det är dock värt att notera att detta inte är första gången de andra klanerna har samlats till förmån för Durin-linjen. I bilaga A sägs att de kom för att hjälpa till att återställa Khazad-dûm från Orcs:

Durin's Folk fathered all their host, and they were joined by great forces sent from the Houses of other Fathers; for this dishonour to the heir of the Eldest of their race filled them with wrath.

Return of the King Appendix A "Annals of the Kings and Rulers" III "Durin's Folk"

Finns det en skillnad mellan House of Durin och andra dvärgar?

Inte en signifikant, det är huvudsakligen historisk. Alla dvärgar härstammar från en av de sju fäderna , vilket är där klanskillnaden kom ifrån.

    
svaret ges 08.04.2016 22:46
1

Som en av de sju fäderna i de sju raserna av dvärgarna, skulle alla Longbeards vara nedstigna i faderlinjen från Durin. Således kan vi anta att Bifur, Bofur och Bombur också var patrilinaly härstammade från Durin men den här nedstigningen registrerades inte längre sedan deras familjer splittrade sig från kungens ledning för tusentals år sedan.

Naturligtvis kan många dvärgar från de andra sex raserna och kungarna ha migrerat till Moria och bli ämnen av kungen av Durins folk under tusentals år sedan Durins tid. Faktum är att bilagorna till Kongens återkomst säger att många dvärgar från Belegost och Nogrod bosatte sig i Moria vid slutet av första ålder mer än sex tusen år före The Hobbit , så Bifur, Bofur och Bombur kunde lätt ha fallit ned från far till son från några andra av de sju fäderna av dvärgarna.

    
svaret ges 09.04.2016 05:14