Varför har vissa länder olika spänningar? [stängd]

1

Varför har vissa länder olika spänningar än andra? Varför finns det ingen universal plug som en USB?

    
uppsättning Matthew Peters 10.08.2016 23:28

1 svar

4

Varför kör vissa länder till vänster och andra till höger? Varför använder vissa länder olika valutor? Länder valde en standard på en punkt och nu är de i allmänhet ganska fast med den. Som Wikipedia berättar för oss :

The choice of voltage is due more to historical reasons than optimization of the distribution system—once a voltage is in use and equipment using this voltage is widespread, changing voltage is a drastic and expensive measure.

Det finns vissa fördelar och nackdelar med olika spänningar (främst kring kostnad och avfall som är involverade i distribution av el ) , men kostnaden och besväret med att byta elektriska system för ett helt land är enormt: elverktyget måste byta transformatorer över hela landet, och alla skulle behöva byta ut stora och dyra apparater (eller installera stora och dyra transformatorer, t 100% effektiv och skulle "slösa" ytterligare el). Om nätspänningen ökar kan enheter som är avsedda att fungera med den lägre spänningen bli permanent skadade eller till och med ta eld. Om nätspänningen minskar kan enheter som är avsedda att fungera med högre spänning sluta fungera eller fungera ineffektivt.

USB är som en universell standard för elektroniska enheter med låg effekt, men även där är det inte så mycket av en standard. Det finns olika USB-laddningsstandarder, vissa officiella och några faktiska, och Hela situationen är lite röra . USB-C, som är en ny fysisk kontakt med nya laddningsspecifikationer, försöker lösa några av dessa problem, men det betyder också ännu en standard för att hantera. USB är också helt olämpligt för applikationer med hög effekt, som i bostadsområden kan vara allt från en hårtork till en elektrisk ugn eller luftkonditionering (USB-C kan leverera upp till 100W, medan även något som en brödrost eller mikrovågsugn kommer att rita i storleksordningen 1,000W).

Enligt min erfarenhet är de flesta enheter som typiska resenärer bär, vanligtvis dubbelspänning, vilket i hög grad minskar problemet som en praktisk fråga vid resor, men det är alltid viktigt att kontrollera.

    
svaret ges 10.08.2016 23:45