Varför äter inte min konventionella ugn Naanbröd äkta?

8

Jag försökte nyligen detta recept på Naanbröd i en ugn och följde det flitigt, men den produkt som kom ut hade inte den karakteristiska smaken av Naan. Det var mer som en pizza bröd utan topping. Det var också lite puffigare än Naan som de serverar i restauranger, som är av platt natur.

Är smaken som du får i en autentisk indisk restaurang enbart på grund av leraugnen? Vad kan jag göra för att förbättra detta recept?

EDIT: Tack för svaren. Jag försökte kammarens toppmetod och trots att den förkolnade, gav den inte den smaken. Det var mer som overcooked roti :). Vilket får mig att undra hur roti och nan smakar så annorlunda (de har liknande recept)
EDIt # 2: Några av dig har föreslagit att göra detta på en bar vara que grill. Kan nan göras på ett öppet lägereld? Det skulle vara något!

    
uppsättning Kaushik 13.02.2012 04:15

3 svar

7

Den smak du vill ha är från leraugnens höga värme (runt 900F, ungefär som en vedeldad pizzaugn). Förmodligen inget du kan göra för att verkligen kopiera det hemma, men här är några saker att försöka:

  • Använd en pizza sten i ugnen och vänd ugnen till MAX, så varmt som det går (över 500F). Låt det förvärmas i minst 45 minuter för att få stenen till full värme. Sätt degen direkt på stenen (antingen för hand - riskabelt men traditionellt, eller med en pizzaskal eller upp och ner på panpan täckt i majsmjöl). Naken kommer att laga mat mycket snabbare, kanske 3-5 minuter. Om du kan få ugnen varm nog, får du lite av "char" som ingår i smaken.
  • Efter att ha blandat ingredienserna, låt degen ligga över natten i kylskåpet. Nästa dag, dra ut det, låt det värmas till rumstemperatur och fortsätt provningsprocessen. Det kommer att låta fler socker skapas från enzymer som omvandlar stärkelse till socker, och kommer att förbättra brännningen (del av smaken du letar efter).

Om du vill bli kul kan du naturligtvis titta på en av de många handledningarna om att bygga en vedeldad ugn i din gård. Massor av bra bakning att vara där, inklusive ett mer traditionellt naanbröd. För fler tips, läs upp om allt som folk gör för sina hushållsugnar för att baka bättre pizza - de kommer alla att gälla även för ugnsbakning. Saker som härdinsatser, faking "rengöringscykeln" och andra tips är vanliga.

Baserat på kommentarer och lite mer tänkande skulle min första rekommendation vara en grillkol, om du har den, gas om du inte gör det. Förfarandet skulle likna att göra grillad pizza (väl beskrivet i Peter Reinharts "American Pie"). Använd en kolgrill med lövträskol, en deg som är hård nog att inte omedelbart glida genom gallret på grillen (kan innebära lite mindre vatten i din deg) och se till att du borsta degens yta med olja eller ghee innan flopping ner på grillen, kan du nog komma ännu närmare leraugnen. Det är fortfarande inte samma sak, men du kan få mer av de rökiga smakerna du söker.

    
svaret ges 13.02.2012 04:28
5

Ditt väsentliga problem är värme. Gilla pizza och många andra platta bröd, görs bäst med varma. I stället för ugnen, prova en gjutjärnspanna högt på spisen. Min panna på en elektrisk spis når lätt över 800F. Gör det bara en minut eller två och vänd. Det är inte riktigt detsamma som en 800-900 F-ugn, men fungerar.

En användare nedan föreslår ett gjutjärn (un-emaljerad) holländsk ugn på ugnen för bra resultat!

    
svaret ges 13.02.2012 04:41
0

Närmaste jag har kommit till perfekt naan med en ugn är:

1: Förvärmning (efter borstning mycket lätt med matolja) En platt stor pan (jag använder en indisk design, antagligen konstruerad för chapatties) till så hög som det går. När den penslade oljan börjar röka är den klar. Om oljepoolerna har du använt för mycket.

2: Sätt den formade naanen på så sätt omedelbart sänka värmen till ett lägre medium, annars kokar kakan för snabbt & brännskador.

3: Efter ungefär en minut vrider jag den över, så bubblorna i degen är över mörkbruna, men det mesta av degen på toppen är bara halvkokt.

4: Vänd tillbaka och koka sedan i några sekunder under en mycket varm grill.

5: Borsta med ghee, och det ger den en härlig gyllene färg, plus den grillade smaken!

    
svaret ges 20.09.2014 13:58