Vad är skillnaden mellan bacon och gammon?

11

Vad är skillnaden mellan Gammon och Bacon? Skulle det vara rimligt att ersätta de två som krävs?

    
uppsättning Rowland Shaw 26.07.2010 19:56

6 svar

4

Enligt min lokala vänliga slaktare är Gammon en typ av bacon som är speciellt från bakkvarteren.

Bacon definieras som något fläsk som har botats genom en saltprocess, antingen som en torrbukning eller en våtbehandling där köttet antingen är förpackat i salter eller saltlösning. Med våthärdning kan andra ingredienser tillsättas för att ge andra smaker, såsom öl eller socker.

Vanligtvis är rashers gjorda från grisens kropp med strimlad bacon som kommer från magen och bakbacon kommer från, ja, bakstycket (så detsamma som en fläskhake). Baconfogar tillverkas vanligtvis genom att kombinera skivor av bacon från axeln och kragen, medan bakkvarteren säljs som gammon med en premie på pris.

Traditionellt skinka hänvisar till kokad gammon, men i moderna användningsområden är den ofta utsträckt till att omfatta andra kokta baconfogar, som inkluderar formgjutna kött gjorda av att kombinera styckningar tillsammans med andra tillsatser för att binda dem.

    
svaret ges 15.08.2010 21:07
8

Jag gjorde min praktikplats för kulinarisk skola i London, och om jag minns rätt från vad jag såg på marknaderna där, det du kallar Gammon skulle motsvara vårt skinka - båda kommer från grisens bakben.

Vad vi kallar bacon är vad du skulle kalla "streaky" eller "streaky bacon" som är gjord av fläskmagen.

Streaky skulle vara det bästa alternativet i recept som kräver bacon.

    
svaret ges 26.07.2010 20:07
6

Per :

Både skinka och gammon är skuren från benet på en gris. Köttet är detsamma, men förberedelsen och behandlingen är annorlunda. Skinka och gammon är båda härdade kött. Det innebär att de behandlas med salt som kallas brining , och andra ämnen innan de ätas.

Skinka är kött som skärs från slaktkroppen och behandlas sedan.

Gammon är kött som skärs från slaktkroppen efter briningbehandlingen.

Både gammon och skinka kan också röka.

Traditionellt skulle regionala varianter i processen och de använda ingredienserna ge olika smaker till de härdade kötten. Detta förklarar ursprunget till särpräglade sorter som York skinka, Bayonne skinka och Prag skinka.

Lufttorkade skinkor härdas också först men äter vanligtvis råa medan bröna skinkor bakas eller kokas innan de serveras. "

    
svaret ges 26.07.2010 20:52
1

Tja bacon är en mycket generisk term. Du kanske vill förtydliga vad du hänvisar till.

I Amerika kommer "bacon" från grisens mage. Medan enligt Wikipedia kommer bacon i Storbritannien oftast från grisens baksida (vi kallar denna kanadensiska bacon). Hur som helst är dessa vanligtvis torrburna.

Gammonsnitt kommer från grisens bakben. Det är vanligtvis våthärdat.

Uppdatering : Baserat på dina bilder ovan kan ja gammon användas som ersättning för bakbacon.

    
svaret ges 26.07.2010 20:12
0

Bacon

I England är god bacon torr saltad, utan socker och är mestadels skuren från grisens baksida och sida och har ett "fläskkotelett" utseende med ett öga (marmelad) och muskelsnor och fett fäst vid svansänden (sidan av revbenen).

Den kallas en rasher, har ofta fästet på huden, och kan antingen vara "grönt" (osmoked) eller rökt (aldrig varmt rökt som i N. America).

Det kan tillagas till en skarp eller bara tills den blir ogenomskinlig. Beror på smak.

Det finns många regionala sorter, med Wiltshire och danska som premiumsorter. I Skottland, Ayrshire bacon är utmärkt och rasher rullas så bacon rasher har ett runt utseende. God bacon och gammon oser inte vita grejer, inte heller krymper det mycket när det är stekt.

Gammon

Gammon skärs alltid tjockare och består mest av kött som en skinka. Det smakar också annorlunda. Från min förståelse är det vanligtvis tillverkat av saltat benkött.

Du kan hitta bilder på "Engelska bacon rasher" och "gammon rasher" på webben om du inkluderar Storbritannien i sökningen. Om du inte har smakat denna typ av bacon kan du få en uppfattning om den brittiska baconsmaken genom att salta en fläskkött i kylskåpet (det behöver verkligen fett att vara gott). Lämna bara sockret och kryddan. Det finns recept på webben. Du får aldrig åka tillbaka till det vatten som blötläggs i en plastpåse som säljs som bacon i stormarknader.

    
svaret ges 14.04.2013 00:30
0

Peameal Bacon är allmänt känd som kanadensisk bacon, den kommer från länden botas och rullas i majsmjöl. Streaky Bacon kallas också ofta kanadensisk bacon, kommer från magen, botas och sedan rökt.

    
svaret ges 17.12.2013 00:52
Senaste kommentarerna

Om du vill bli gravid bör du inte låta din man få dem. "Det är också sant att när han hjälpte mig att skjuta upp det spermtestet, skulle min vän Susan en gång ha nämnt för mig att när jag går ut med min pojkvän, kommer min partner ur duschen som bär en baddräkt med lappar av jordgubbsrosa neonpöl som rinner ner på sidan av den, och om någon hade frågat, hade det inte tänkt på henne att till och med en fläskkotlett kunde tillhandahålla en sådan icke-verbal signal att hon skulle behöva ett bad... Läs mer