Qantas Carbon offsets är olika i olika riktningar - varför?

4

Så jag bokade bara två enkelriktade biljetter:

A) Från Melbourne till Canberra

B) Från Canberra till Melbourne.

Båda var samma klass och kategori av biljett. Som vanligt bad Qantas mig att kompensera mitt kol. Vad fick min uppmärksamhet var dock att värdet skilde sig.

På A - från Melbourne till Canberra var utsläppsförskjutningen (C02-e) för 93kg vid AUD $ 0.86.

På B - från Canberra tillbaka till Melbourne, var det för 104 kg, med en avgift på AUD $ 0.97.

Varför skillnaden för samma avstånd?

    
uppsättning Mark Mayo 22.02.2014 00:03

1 svar

7

Jag misstänker att detta är ett resultat av Jet-strömmar. Detta observeras oftast av olika flygtider mellan samma städer. Det tar vanligtvis längre (25% eller så) att flyga från Europa till USA än från USA till Europa. Detta beror på att höghöjdstrålarna över Atlanten blåser från väst till öst, vilket ger en ökning i en riktning och en straff i den andra.

Du kan läsa lite mer om det här , liksom många andra ställen på google.

Jetströmmen förbättrar antingen bränsleeffektiviteten och flygtiden, eller skadar den, beroende på om flygplanet flyger med eller mot vinden.

För att kompensera för jetströmmar ändras rutorna ofta på ett eller annat sätt för att ge den mest effektiva resan. Detta kan leda till drastiskt olika miles flyga också. På flygplan utrustade med flygstatusmonitorer kan du märka skillnaden mellan två flygningar. Tyvärr tvivlar jag på att det någonsin kommer att påverka din frekventa flier miles:)

Detta skulle lätt förklara en skillnad i koldioxidutsläpp.

    
svaret ges 22.02.2014 00:17