Would Halfling Nimbleness tillåta en halvling att pressa förbi en gelatinös kub utan att bli uppslukad?

6

Skulle en halvling kunna klämma sig över en gelatinösa kub (som den säger att det tar upp hela sitt utrymme ) i en 10-tums hög och bred korridor med sin egenskap av Halfling Nimbleness Eller skulle den stackars halvlängden bli uppslukad när den försökte dyka förbi den?

    
uppsättning James 09.07.2018 22:55

1 svar

14

Halvlingningen måste spara mot Engulf

Vid Ooze's Engulf-förmåga kan andra varelser komma in i rymden, men alla som gör det är utsatta för förmågan och måste rädda vid Nackdelen. Detta gäller oavsett varandestorlek eftersom det är en specifik slår generell situation i reglerna.

Halfling Nimbleness negerar inte detta. Funktionsnytta är främst att tillåta dem att röra sig genom en fiende som bara är en storlek större än sig själva (i motsats till 2 storlekar för alla andra). Så här var det inte en gelatinös kub och i stället en fiendens personvakt, den halva kan röra sig genom vakten, men en elf allierade kunde inte, eftersom fienden var lika stor som dem.

Det är värt att notera att flytta genom fiendens utrymme är svår terräng, så en Halfling utan förbättringar i sin hastighet kommer att behöva Dash att flytta helt genom kubens utrymme.

    
svaret ges 09.07.2018 23:01