Vad är kännetecknen för en traditionell alfredo sås?

5

Det finns många recept för alfredo sås, med hjälp av ingredienser från pesto och sojamjölk till lowfatmjölk och cream cheese . Vad är guldstandarden för alfredo? Vilka egenskaper indikerar en traditionell italiensk stil alfredo sås? Vilken typ av pasta är det traditionellt parat med?

    
uppsättning KatieK 01.03.2012 01:07

3 svar

8

Enligt Matlagning den romerska vägen av David Downie är Fettucine Alfredo ett traditionellt romersk recept som heter "pasta del cornuti" (cuckolds pasta). Vad antingen Alfredo Di Lelio III eller Mario Mozzetti, beroende på vem du tror, uppfann 1914, var den dramatiska tableide-förberedelsen av Fettuccine Alfredo, vilket gjorde att maträtten drabbades av amerikanska besökare på 20 och 30-talet.

Förberedelserna på bordet är verkligen vad Fettuccine Alfredo gör vad det är: Den heta pastaen kastas med smör och ost framför matsalen och serveras sedan direkt till dem.

Enligt Downie är de enda ingredienserna i Fettuccine Alfredo äggfettuccine, mycket smör, massor av Parmegiano-Reggiano och (om nödvändigt) lite salt.

Recept som lägger till kräm eller mjölk är amerikanska recept som är utformade för att tillåta restauranger att hålla beställningar av Alfredo under lång tid under värmelampor (och förvandla den till en snygg pasta). Italienare, från min erfarenhet att besöka Italien sätter sällan grädde eller mjölk på pasta (en riktig italienare kan tala här uppe).

Downie har en rolig 3-sidig utskrift om de pågående rättegångarna mellan de romerska familjerna som hävdar att de äger namnet. Det är värt att läsa.

Alan Davidson, förutsägbart, säger ingenting om Fettuccine Alfredo. Italiens härliga pasta täcker inte heller maträtten.

Wikipedia stöder Downies historia, med undantag för att bara tillskriva Di Lelio, och lägga till det sken som Di Lelio tydligen kallade "Fettuccine al burro" (fettuccine med smör) och Alfredo-namnet bifogades senare när det kopierades i USA. Wikipedia säger också bara smör och ost, på fettuccine pasta.

Så, för att svara på din fråga och de frågor som ställs i kommentarerna:

 • Fettuccine Alfredo är en italiensk maträtt, om den är mer populär i USA än i Italien.
 • Det är en variation av en traditionell italiensk maträtt.
 • I sin traditionella form har den bara äggpasta, smör och ost.
 • Pastan för Alfredo är äggfettuccine.
 • svaret ges 02.03.2012 05:31
  1

  I min träning som kock har jag lärt mig att det inte finns någon Alfredo med grädde i Italien. Närmaste approximation är bara smör och ost med lite tillsatt pastavatten för att tona ut det.

      
  svaret ges 04.08.2015 22:47
  0

  Nu när vi har etablerat det är en modern amerikansk maträtt, kommer jag, en amerikansk, att berätta att äkta alfredo är grädde, smör, parmesan, svartpeppar och fettuccine.

  Det görs genom att smälta smör i en panna, lägga till stark kräm och sätta i en simmer, lägga till kokt och dränerad fettuccine, kastar i riven parmesan och några generösa klyftor med nymalt svartpeppar och serverar omedelbart det sänks till önskad saucy tjocklek.

  Den som lägger till vitlök eller gräddeost går till matvassängen! ;-) Eller bara njut av en härlig variation av en krämig vit sås på nudlar.

      
  svaret ges 31.07.2015 21:42
  Senaste kommentarerna

  Är de annorlunda från taco-versionen? Två av kännetecknen för en traditionell alfredosås är guacamolen (stekta nudlar, fläskhjärtan, fetaost) och crème fraîche (benfritt kycklingbröst) .Elote Chalupa Mis Tortilla Donuts 7 of 7 Foto: Gary Fountain / Facebook Leta efter vitlök eller muskot, tomatpuré och mozzarella eller monterey jackost (vanlig eller italiensk marinara). Om du har mer än en hand efter att ha tittat på tofu i några sekunder, välj ett par händer för att placera en ostsallad tillsammans... Läs mer