Vad är poängen med förbättrad egenskap?

8

Eftersom Enhanced Trait kostar samma sak som basegenskapen, tillåter dig inte att gå över gränsvärdet för gränsvärden och lägger till flera nackdelar (som att det upphävs), förstår jag inte riktigt varför någon skulle få det över bara ökar egenskapen.

Vad är det bra för?

    
uppsättning G9QV2 27.07.2017 23:37

1 svar

10

Först, eftersom du kan tilldela brister och extrauppgifter

Brister minskar kostnaden för kraften och möjliggör sålunda effektivare användning av effektpunkter. Om jag till exempel gjorde en karaktär som Iron Man, kunde jag ge honom en hel massa extra förbättrade dragkrafter som representerar den överlägsenhet att ha på sig en kostym, men sedan ge dem Removable 1 (bland annat) för att representera att kostym kan avlägsnas och krafterna förloras. Det används som en kraft och inte som utrustning för att representera hur kärnan det är för karaktären. Iron Man's suit är en kraft, en kevlar väst är utrustning. Limited är också en bra makt, Superman skulle sannolikt ha en hel del av Förhöjda Egenskaper, men med Limited (Kryptonite) där någonstans. Och notera, den begränsade fel har en ganska dramatisk effekt på strömkostnaden.

Det verkar inte som om det finns så många extrafunktioner som kan fungera bra. Men samma begrepp gäller, så att du kan lägga till intressant känsla till förbättrad egenskap. Oförstörbar kan åtminstone mildra ett avtagbart drag, Innate förhindrar din oro med upphävande. Subtila har intressanta effekter såväl som det kan orsaka en karaktär som verkar svag för att vara faktiskt vara onaturligt stark, den sorts saker.

Det är uppenbart att det krävs en bra GM för att hantera bristerna på befogenheter för att förhindra att de går ur hand ("Nej, du kan inte ta Begränsad 1 (kraften fungerar inte i rymden) för ett spel som bara kommer att äga rum i Seattle "), men resulterar i ganska givande spel om du kan lägga intressanta brister där.

För det andra tillåter den att användas som en alternativ effekt

Det betyder att du kan ha en slags "dial" av befogenheter som du kan byta mellan samtidigt som du har en generell reducerad kostnad än att ha var och en av dem individuellt. Du måste bara acceptera att du inte kan vara både super stark och super smidig samtidigt. Men du kan säga att du har något som Funnels from Gundam, som kan försvara dig genom att avböja inkommande attacker (Enhanced Trait Dodge), men då kan också användas som en attack. Avvägningen är att den inte kan attackera och försvara på samma tur.

För det tredje tillåter man att använda beskrivare med dina befogenheter

Din smidighet kan vara knuten till vatten, och det kan ha väldigt verkliga effekter på hur din makt växlar mot någon som har makt som sägs, baserat på brand. Se M & M3e s.154 för mer om det, det är en hel del av systemet.

För det fjärde kan du använda extra ansträngning för att öka effektens kraft

(Tack till @ Sean Duggan för att peka ut det) Per s. 19 av M & M3e, kan du använda Extra Effort för att öka rankningen av en icke-permeant kraft från en till början av nästa runda. Detta övergår också normala PL-gränser, så i teorin kan du använda Extra Effort för att öka en förbättrad egenskapskämpning. Det skulle förbättra din Parry- och Melee Attack-noggrannhet.

För det femte kan din GM påföra begränsningar för att köpa förmågor och andra egenskaper

Till exempel (p.55 M & M3e) anses 7 ofta som "topp för mänsklig prestation" och vissa GM-användare kan kräva att en mänsklig karaktär i ett M & M-spel högst bara har 7 i en förmåga ( och sålunda är något som är en kraft).

    
svaret ges 28.07.2017 01:06