Are pirater på Davy Jones skepp död eller delvis död eller inte död alls?

13

Som titeln antyder är pirater som arbetar på Davy Jones fartyg död, delvis död eller inte död alls i Pirates of the Caribbean Dead Man's Chest

De kan andas under vattnet i motsats till andra pirater. De kan också gå på landet till skillnad från Davy Jones som bara kan gå på land en gång i tio år. De kan också göra många saker som levande pirater.

Så vad exakt är de?

    
uppsättning A J 18.09.2016 19:12

2 svar

5

Flying Dutchman (Davys fartyg, i filmen) är ett "riktigt" spökskepp i historisk myt. Den flygende holländarens besättning är spöken av män som dog till sjöss, i allmänhet efter att ha begått hemska brott, och de är dömda för att tjäna som en del av skeppets besättning tills deras mening är fullständig.

Den enda stora förändringen Disney gjorde var att införa Davy Jones karaktär som kaptenen för den flyande holländaren och all den in-film-mytologi som var associerad med honom, inklusive biten om honom satte bara foten på land en gång varje gång tio år, vilket tydligen inte gäller alla på skeppet. Termen " Davy Jones locker " är en annan riktig nautisk vidskepelse, även om ursprunget till namnet "Davy Jones" är inte tydligt känd, så den här karaktären som presenteras i filmen består mestadels av författarna.

Barbossas besättning i den ursprungliga filmen, jämfördes, utsattes för en förbannelse som gjorde dem odöda, men de dömde aldrig på förhand. Allt övernaturligt om dem var direkt relaterat till det förbannade guldet, och slutade när förbannelsen lyfts och de återvände till att vara dödliga män, som vi ser i filmen.

Så de var båda odöda på sin egen väg, men de var olika sorters av odöda. Också värt att notera, eftersom flygande holländares besättning är ordentligt död är det enda stället de kan gå om / när de släpps från tjänst är vidare till efterlivet (vad som helst).

    
svaret ges 20.11.2016 16:22
5

Till skillnad från piraterna på Barbossas skepp, The Black Pearl , är piraterna ombord Davy Jones The Flying Dutchman förbannade (eller bättre än bundna service , eftersom det inte är tekniskt en förbannelse som Aztec Gold Curse), snarare än undead . De kan dö, och vi ser många exempel på att de dör under den andra och tredje filmen - även om de verkar vara resistenta mot många attacker som skulle inkapa eller döda en vanlig person.

När en seglare dör till sjöss kommer Davy Jones att besöka dem och fråga dem:

DAVY JONES
Do you fear death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare. All your sins punished. I can offer you... an escape-uh. [...]
Life is cruel. Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment. One hundred years before the mast. Will ye serve?

Om sjömannen instämmer, kommer Davy Jones att erbjuda dem en chans att segla havet under ett bestämt antal år (ett hundra år) i gengäld till deras svurna trovärdighet gentemot holländaren och dess herre.

En seglare måste vara död eller döende för att få detta erbjudande - de kan inte leva, vilket framgår av Davy Jones anklagelse om Will Turner:

DAVY JONES You are neither dead nor dying. What is your purpose here?

Vid slutet av den här tjänsten kommer de att gå vidare till "efterlivet" och möta dom för sina synder (kanske Guds hand) eller mer än troligt - om de har spelat med sina år av tjänst ombord på skepp - de kommer att fortsätta att tjänstgöra i obestämd tid.

Det är värt att notera att begreppet "evighet" existerar också, eftersom Bootstrap Bill Turner satsar en evighet av service i ett tärningsspel mot Davy Jones.

DAVY JONES [...] Bootstrap Bill, you're a liar and you will spend an eternity on this ship!

    
svaret ges 19.09.2016 05:10