Finns det några officiella riktlinjer för Shadowrun utbetalningar?

25

Jag försöker lista ut hur mycket jag ska betala Shadowrunners för ett jobb och hur man balanserar NPC: erna. Jag kunde inte hitta något i SR4A (även om jag kunde ha missat något).

Jag har bara spelat i ett par andra bordspel SR-spel, och jag ärligt talat inte kan komma ihåg hur mycket andra GM betalade för körningar.

På den uppvakna världens MUD ( awakenedworlds.net ), SR3, betalar ett typiskt jobb någonstans i närheten av 2500-5000 'yen. Tuffare jobb med mycket våtarbete går upp till cirka 12 000. Det här är normalt solo jobb. MUD är avsiktligt utformad för lowball-spelare (tror jag), eftersom det är mycket lättare att samla in pengar när körningarna är automatiska.

Jag ansåg att 4000 per spelare var en ganska bra utbetalning - mer än du brukar få på MUD, men inte överdriven. Jag fick ett par klagomål när jag erbjöd 4K per dator i de körningar jag värd vid Dreamation, så jag kommer att stöta på utbetalningarna för nästa gång.

De två konserverna exemplen på den officiella sajten som är utrustade (båda 3E) betalar 50k vardera respektive 10k respektive.

Finns det rim eller skäl att bestämma betala för ett Shadowrun-jobb? Om någon har ett system för det, särskilt en officiell, snälla dela. =)

    
uppsättning RMorrisey 15.04.2011 01:30

9 svar

13

Du har helt rätt, MUDs / MUSHs tenderar att lågbollspelare på kontanter i ett försök att sakta tillväxten. I min erfarenhet att springa och spela i Shadowrun har jag använt två olika skalor:

 • För kraftiga spel med massor av cyberware, stora pistoler och massor av spänning en normal körnät ut cirka 10,000-20,000 'yen per spelare, vanligtvis lämnar gruppen tillräckligt med pengar i slutet av spelet till göra ett stort köp eller flera små. De flesta spelare tyckte att detta var tillfredsställande eftersom de då kände att du faktiskt kunde få anständigt redskap efter laddning.

 • För mer gängliga spel på gångsnivå där spelare inte startade med mycket cyberware och inte kunde köpa alla pistoler ville de ha en tendens att hålla sakerna mycket lägre. 3.000-5.000 'yen per spelare var ungefär rätt för en bra lopp, men för att hålla smaken var det också mycket fler sessioner när körningarna inte betalade alls.

 • Så det är beroende av tonen du vill ställa in, det är några riktlinjer som fungerade bra för mig i praktiken.

      
  svaret ges 18.04.2011 18:58
  8

  Det är väsentligen nere på hur du kör spelet, om du kör det mer gangland-stil då bör utbetalningen vara lägre än en allsångande all dansande cyberware-galore packad adrenalinpumpningsaktivitet.

  Viktiga faktorer att överväga:

  • Tecknen livsstil, om du kör en gång i månaden, borde det vara en utbetalning som står i proportion till de levande kostnaderna med en procentandel på toppen av dessa kostnader - Ta detta som din BASE-figur

  • Förhandlingsförmågan, igen faktor a%

  • En bonus för en ren run, antingen med en fast, procent eller ad hoc-belopp. På så sätt har de råd med lite lyx

  • En straff för en slarvig körning som ovan, utom att de måste göra utan några av sina normala levnadskostnader kanske?

  • Ibland spinner i en tuff stor bankkörning för att verkligen se vad de gör är gjorda av, med belöningarna är mycket större än ditt genomsnittliga.

  • Fler resekostnader bör alltid medföra en prisökning, antingen en sann Kostnaden för utgiften, eller miles reste grunden beroende på hur trevligt du vill vara

  Vad du behöver fråga dig är "Förtjänar de x, y, z för att fylla 1,2,3" ovanpå din basfigur

      
  svaret ges 31.08.2013 19:00
  3

  Det största problemet är att det mycket beror på vilken stil du spelar. Detta är självklart mycket svårare om du inte har en vanlig grupp.

  Ju mer "gritty" du kör temat, desto lägre utbetalningar.

  Ju mer professionella löparena verkar desto högre utbetalningar. Detta gör att de borde betala mer för att samla information och göra körningarna "rena" och att de inte kommer att sippra saker som de arbetar för att sälja för extra inkomst.

  Ju mer spelarna behöver resa, desto mer kostar de (borde) ådra sig och utbetalningarna ska öka.

  Ju mer RP uppmärksammar livsstil och stillestånd jämfört med uppdrag, desto mer pengar kommer de att behöva för icke-uppdragskostnader, och utbetalningarna ska öka för att möjliggöra detta.

      
  svaret ges 15.04.2011 11:23
  3

  I 3: e upplagan var den allmänna regeln 1 till 2 körningar i månaden, där utbetalningen var ungefär genomsnittet av spelarnas livsstil. Det gjorde det möjligt för dem att fortsätta att svälta, göra bonusar baserat på ren (eller rörig) leverans och genom att göra några pengar (läsning). Detta krävde också att du så ofta kastar ett riktigt högt betalande jobb (relativt) för att få dem att svettas ... eller en riktig låg som "bara är en mjölkkörning".

      
  svaret ges 07.05.2012 17:38
  0

  Jag läste i en roman (Streets of Blood av Carl Sargent, en äldre som satt under 2E eller 3E) om en kille som betalade löpare (gängmedlemmar med vissa Cyberware) 2000 Yen vardera (500 framåt, 1500 efter avslutad) för en skyddsling, där de var i brandbekämpning, och vissa dog. Utbetalningen verkade väldigt intressant för karaktärerna som de bodde i slummen i London. Så låga spel kunde betala 2000 Yen en springa, och "hög betalande farliga körningar" kunde betala så mycket som 5000 Yen var och en som jag antar.

      
  svaret ges 17.07.2014 20:39
  0

  Börja med allmänna kostnader för uppdraget.

  Hur mycket prep gör spelarna normalt? Om de tenderar att outsourca däck och sådant, tack på minst hälften av det genomsnittliga antalet nuyen kostar det att lägga ut denna hjälp för att planera spåret för att belöna sitt mer professionella tillvägagångssätt. Hur beredda är de i allmänhet? Om de tenderar att köpa mycket saker som en del av körprep, ge dem kanske 30-40% av vad de betalar medelvärde för den här typen av prepwork.

  Om jobbet har dem som överstiger 2 till 1, öka lönen med 20%. Om de överstiger 3 till 1 och den genomsnittliga professionella nivån för denna beväpnade opposition ligger inom 3 av genomsnittet av löpare, öka utbetalningen med 40%.

  Om uppdraget är rent vått, lägg till 50%. Om uppdraget är högprofilerat och kommer att öka allmänhetens medvetenhet på grund av uppdragets karaktär, lägg till 30%.

  Om körningen kräver mer än en vecka med förberedelse / resa eller tar mer än 3 dagar att slutföra i körning, lägg till 10% per 3 dagar över basen 3 dagar. Om det är en mjölkkörning (gangers kan slutföra uppdraget till johnsons tillfredsställelse), minska 20% rabatt.

  Basbeloppet ska vara 80% av de totala levnadsutgifterna för varje löpare eller 3000 per löpare, beroende på vilket som är högre.

      
  svaret ges 26.02.2015 20:13
  0

  För 5: e upplagan har jag sett belöningar som sträcker sig från 1000 nuyen per löpare till ett trivialt jobb, till 100 000 nuyen totalt (fortfarande för en ganska lätt nybörjares jobb till min förvåning). Reglerna i 5: e upplagan rekommenderar 3000 per löpare, men många tycker att det är för lågt. Det finns ett äventyr där löparna kan tjäna långt mer än 100.000 nuyen, och många människor klagar på det är alldeles för mycket.

  Personligen skulle jag säga 5000 per löpare eller 20k totalt är förmodligen en bra riktlinje.

  Något annat att tänka på: moraliska dilemman. Ofta gör det rätta betyder att man får mindre eller inga pengar, vilket ibland kompenseras genom att belöna mer karma. Eller de kunde välja pengar och sluta stödja dåliga människor och göra några riktigt hemska saker och kanske få mindre karma.

  En annan sak att tänka på: deckers, riggers och street samurai behöver pengar för växel och förstärkning. Magiker och adepts inte så mycket. Alla kan använda karma. Så att vara snål med pengar gör ont deckers, riggers och street samurai mer än det gör ont till mages. Höga ekonomiska fördelar gynnar dem mer än mages.

      
  svaret ges 12.12.2018 17:07
  -1

  Jag tror inte att det verkligen betyder vad utbetalningen är så länge som cash / karma-förhållandet inte blir för konstigt, och dina spelare känner att de har fått tillräckligt med belöning och spel fortsätter på en nivå som de är nöjda med. Om belöningar tillåter magiska tunga spelare och tekniskt tunga spelare att avancera till liknande priser, gör du det rätt.

      
  svaret ges 16.04.2011 19:29
  -3

  Jag är inte medveten om någon, men det betyder inte att det inte finns någon. Med detta sagt är jag ganska säker bland tabletop RPGs, D & D4e är den enda som verkligen styrker den. I den utsträckning jag är bekant med Shadowrun bestämmer du utbetalningar enligt risk, vad kunden är villig att betala och vad datorn är villig att acceptera.

      
  svaret ges 15.04.2011 09:34