När visste Palpatine att han skulle förfölja Anakin Skywalker för att vara hans nya lärling?

8

Efter att ha tittat på Star Wars-sagan nyligen blev jag nyfiken på när Palpatine var säker på att han skulle förfölja Anakin som sin nya lärling.

I slutet av Phantom Menace får vi linjen från Palpatine till följd av "Vi kommer att hålla ögonen på din framtid noga", som kan läsas som en blick för publiken eftersom vi är medvetna om deras relation i originalet trilogi, men kunde det ha varit en aning om Palpatines medvetenhet om Anakins potential?

Det är säkert att säga det i början av Sith Revenge att Palpatine helt hade anammat planen att förföra Anakin till den mörka sidan. Tillsammans var Count Dooku en mycket kraftfull Sith-lärling som tycktes fullt ut känna till alla Palpatines planer. För att Palpatine försiktigt ska ge upp Dooku i Anakins händer tycks han visa sitt förtroende för att förföra Anakin.

Vi vet att Palpatine är en patient och beräknad manipulator från observation av hans strategiska och decennier långa lek att bli kejsaren, så jag antar att min mer spetsiga fråga är detta: Har vi tillräckligt med bevis för att veta om Palpatine kände till Anakins makt vid en mycket tidigare tid och manipulerade händelser för att framgångsrikt rekrytera Anakin som sin lärling? Eller var Palpatine motståndskraftig i sina planer och användningen av Count Dooku bara för att ringa en hörbar gång, då han blev vittne till Anakins sanna makt som en Jedi?

    
uppsättning LLCoolJosh 11.12.2017 16:00

1 svar

6

After rewatching the Star Wars saga recently I became curious as to when Palpatine was certain that he would pursue Anakin as his new apprentice.

TL; DR Någonstans mellan Episode I och Episode II åtar sig Palpatine att ta Anakin som lärling.

Som nämnts i OPP blev Palpatine först medvetna om Anakin i slutet av Episode I , säger

"And you, young Skywalker, we will watch your career with great interest."

Gå till Episode II , det finns ett mordförsök på Padmes liv (planet exploderar) och Palpatine använde det som en ursäkt för att anakin är Padme livvakt.

PALPATINE: Master Jedi [Windu], may I suggest that the Senator [Amidala] be placed under the protection of your graces.

..

I realise all too well that additional security might be disruptive for you [Senator Amidala], but perhaps someone you are familiar with... an old friend like... Master Kenobi...

..

Do it for me, M'Lady, please. I will rest easier. We had a big scare today. The thought of losing you is unbearable.

Genom att göra detta lät Palpatine långsamt tvinga Anakin till den mörka sidan genom att ha honom njuta av frestelse / lust / rädsla / ilska, som härrörde från hans romantiska relation med Padme. Och även från början av skyddstilldelningen var Anakin redan på denna väg:

ANAKIN: She didn't even recognise me, JAR JAR. I thought about her every day since we parted... and she's forgotten me completely.

..

ANAKIN: I am grown up. You said it yourself.

ANAKIN looks deep into PADME'S eyes.

PADME: Please don't look at me like that.

ANAKIN: Why not?

PADME: Because I can see what you're thinking.

..

It makes me feel uncomfortable.

När Anakin och Padme var på Naboo, ensam , blev de oundvikligen förälskade. och i slutet av filmen gifter de sig. Detta är precis vad Palpatine ville ha.

Or was Palpatine resilient in his plans and use of Count Dooku only to call an audible once he became witness to Anakin’s true power as a Jedi?

Palpatine hade ingen avsikt att hålla Dooku runt.

Räkning Dookus främsta syfte [inom ramen för OP] var att dö i händerna på Skywalker och tjäna som Anakins första blodbadmord (en order som utfärdades direkt av Palpatine, och är första gången du ser Palpatine beter sig som Darth Sidious).

DARTH SIDIOUS: His [Dooku's] death was a necessary loss, which will ensure our victory. Soon I will have a new apprentice ... one far younger and more powerful than Lord Tyranus.

Efter att Anakin dödar Dooku finns det ett kort samtal där Palpatine börjar lära Anakin på den mörka sidan (även om det är subtilt).

PALPATINE: You did well, Anakin. He was too dangerous to be kept alive.

ANAKIN: Yes, but he was an unarmed prisoner. I shouldn't have done that. It's not the Jedi way.

PALPATINE: It is only natural. He cut off your arm, and you wanted revenge.

PALPATINE: Remember what you told me about your mother and the Sand People.

Den här scenen är verkligen när Anakin först tas upp som en lärling av Darth Sidious, och i en mening är samtalet Darth Sidious första lektion för Anakin, förstärkt av Anakins tidigare handlingar att slakta hela byn sandfolk som dödade sin mamma (Palpatine som appellerade till denna logik och resonemang var kritisk för att Anakin skulle acceptera att hämnd är "rätt" sak att göra, i viss mening).

Och slutligen, när de lämnar tronrummet, försöker Palpatine få Anakin att lämna Obi-wan bakom sig. Han visste att om Obi-wan var runt, hade han en mycket svårare tid att konvertera Anakin till Mörksidan.

PALPATINE: Anakin, there is no time. We must get off the ship before it's too late.

..

Leave him, or we'll never make it.

ANAKIN: His fate will be the same as ours.

Så här började allt detta i början av episod II, och eftersom Palpatine bara blivit medveten om Anakin i slutet av Episode I, gick hans beslut att fokusera hans ansträngningar på Anakin mellan de två filmerna.

Ytterligare resonemang: Man kan lätt argumentera att, om Palpatine hade känt till Anakin före slutet av Episode I, hade han just skickat Darth Maul (eller någon annan) för att få Anakin & börja träna honom omedelbart innan Anakin hade gått med i Jedi. Anakin var en slav trots allt. Palpatine kunde just köpt honom eller tog honom med kraft.

    
svaret ges 18.12.2017 17:50