How att hantera skicklighetskontroller mellan spelare?

11

Vi har ett parti med flera spelare och det finns några saker som inte är tydliga från reglerna. Kan ni hjälpa?

 • Vet andra partimedlemmar alltid om en av dem stjäl ett föremål från en NPC, eller måste han meddela det? Våra rogue stjäl ständigt saker från NPC och håller det för sig själv, säger inte andra datorer.
 • Kan rogue stjäla från andra partimedlemmar?
 • Hur hanterar du konflikter inom festen? Kan de använda hot mot varandra?
 • uppsättning Shefik 24.05.2014 08:11

  2 svar

  9

  Anmärker stöld från NPC

  Do other party members always know if one of them steals an object from an NPC? Or does he has to announce it. The reason for asking is that rogue constantly steals stuff from NPC and keeps to himself not telling other.

  Du kan använda samma regler för det som du skulle använda om NPC (som vaktar) försökte märka honom att stjäla. Han använder Slight of Hand (och eventuellt Stealth), och de använder Perception . Om de inte vet att han stjäl men är i området och berättigad till en check, rulla den i hemlighet och bara berätta för dem om de skulle märka något.

  Enligt reglerna är en spelare som försöker vara snygg mot andra spelare inte annorlunda än att försöka vara snygg mot NPC. Vid bordet kräver det vissa olika överväganden (spelaren som gör det stjäl, vill antagligen inte meddela det till alla andra vid bordet).

  Stöld från spelare - enligt reglerna

  Can rogue steal from other party members?

  Ja.

  Använd åter samma regler som när du stjäl från NPC. Vanligtvis gör du också dessa rullar hemligt, så målspelaren inte sätter ihop som han måste rulla samtidigt som en annan spelare och poof , saknar saker.

  Om du behöver prata med en spelare i hemlighet, den här frågan har några bra svar på ämnet .

  Stöld från spelare - genom social konvention

  Det här är en helt annan historia. Vissa spelare är helt okej att bli attackerade / rånade av andra spelare. Vissa spelare hatar verkligen interna partikonflikter, och vill spela på en fest som är alla ett lyckligt lag.

  Det är nog en bra idé att prata med dina spelare och räkna ut det innan det blir en sak. Att ha en spelare blir rånad som verkligen inte vill ha det i spelet kommer att leda till problem med att spelarna inte kommer överens.

  Konflikter

  How do you handle conflicts within the party? Can they use intimidation on each other? And they have different alignments.

  Du kan använda Intimidate på PC-tecken. I allmänhet tillåter jag inte datorer att använda sociala färdigheter (Intimidate, Diplomacy, Bluff, etc) på andra datorer, men det beror på att jag har funnit att mina spelare föredrar att hantera varandra direkt i dessa situationer och inte låta tärningar dikterar saker. Det är inte en regel, det är bara hur spelarna på mitt bord föredrar att hantera det.

  Om en av dina karaktärer är mycket "straffa brottslingar och förrädare", kan det komma att blåsa ganska enkelt om tjuven är outed.

  Om konflikter händer mellan karaktärerna (eller spelarna) finns det många frågor här på RPG.SE med råd om hur man hanterar det.

  Här är en. Det är en artikel från någon annanstans om samma ämne.

      
  svaret ges 24.05.2014 13:00
  6

  Ditt bords sociala kontrakt är nyckeln

  Jag rekommenderar starkt att alla dessa poäng tas upp med din egen grupp av spelare, utan karaktär, för att diskutera hur de känner dem om dem. Tror dina spelare att de borde kunna göra saker utan att de andra partens medlemmar vet? Vill de ha något som hålls hemligt från alla spelare, känner sig bekväm utan spel utan att låta sina karaktärer agera på kunskap som de inte borde ha? Eller skulle de föredra att behållas i mörkret av någon kunskap som deras egna karaktärer inte skulle veta?

  Och hur känner de sig om att tricks och färdigheter används mot varandra? Går dina spelare, igen utan karaktär, bekväm med att låta den skurkrolliga datorn stjäla från dem? Vill de rollspel det där ut, kämpa med sådana slags konflikter i karaktär? Eller skulle de väldigt mycket inte bry sig om och få på sig affärer och äventyrsverksamhet? Om det är sistnämnden, berätta för partiet ditt rogue på inga osäkra villkor får han inte stjäla från festen. Smaka på det lilla kleptot genom att ge honom massor av situationer att flytta från partiets gemensamma fiender, och alla kommer att bli allt lyckligare.

  Om du frågar om vilken väg som kan luta sig, kan ingen göra någonting mer, men dela hur de hanterar dessa situationer på sina egna tabeller. I mitt fall ...

  Hemlig kunskap är A-OK

  Jag älskar spänning, och i synnerhet älskar jag att skapa spänning genom dramatisk ironi, vilket är när publiken vet något som karaktärerna inte gör. När publiken och karaktärerna är en-i-samma skapar jag dramatisk ironi genom att bara avslöja viktig information till vissa spelare (och därmed vissa tecken). Vad de karaktärerna väljer att göra med den informationen, och vad de väljer att dela, är slutligen upp till dem. Jag hade en gång en karaktär som hade upptäckt ondska på viljan, men var i allmänhet en moralisk relativist. Jag skulle avslöja den informationen till honom varje gång en ny NPC uppstod, men han delade aldrig den, för han kände aldrig informationen särskilt relevant. Detta har alltid fungerat bra för mitt bord.

  Spelmekanik är PC vs NPC ENDAST

  Detta är en självständig och snabb regel. Jag känner mig mycket starkt, men jag inser också att andra spelare känner sig väldigt annorlunda. I spel som jag DM finns spelmekaniken för att lösa konflikter mellan datorerna och mina NPCs only . Datorer rullar inte tärningar för att motsätta varandra. Bluff, Sense Motive, Intimidate ... Det här är färdigheter som jag reserverar från PC / NPC-interaktioner, inte PC / PC-interaktioner. Jag tillåter inte ens angreppsrullar (inklusive gripor) mer än utom i extrema omständigheter som jag har planerat och telegramat i förväg (festen spårar ner och står inför en kraftfull Illithid Dominator, till exempel). Det enda verkliga undantaget jag gör till denna regel är Perception checks; partimedlemmar bör alltid ha en rättvis chans att uppfatta vilka andra partimedlemmar som kan försöka gömma sig från dem, men jag hanterar dessa situationer som ovan vad gäller hemlig kunskap. Det finns rollspel där PVP och konflikt mellan parter fungerar bra. enligt min mening Dungeons & Drakar i någon av dess former eller derivat ingår inte i dessa.

  I slutändan, spela spelet du och dina spelare vill spela

  Detta går tillbaka till idén om socialt kontrakt. Fråga alla dina spelare hur de känner för var och en av dessa punkter. Låt dem ange sina fall, ange egna och försöka nå enighet. Om det finns en oenighet är det upp till dig att ringa det sista samtalet. Därför är det fortfarande värt att höra vad andra DM-spelare skulle göra i dessa situationer, men det måste återigen komma ner till vilken typ av spel du föredrar att springa.

      
  svaret ges 24.05.2014 09:10