Poolövning rutin för att förbättra alla spelare

Hur vet du om din poolslag är super rak eller inte? Din poolövningsrutin avgör om du är rak eller krokig. Jag ska göra övningen superlätt för dig, så låt dig inte skrämmas av orden "träningsrutin".

Jag har många fickbiljard-, kuddbiljard- och snookerstudenter som vill ha den vackra, rena stroke, och jag arbetar hårt för att hjälpa dem att komma dit. Mitt svar till en student som ställer en fråga börjar med några heta tips för rakare slag.

Här är din stora chans att göra en "spelkorrigering". En ivrig poolspelare. "Kapten BW" skriver:

"I din artikel, Matt, om poolslag så är det så jag tränar. Berätta för mig vad du tycker.

Innan jag spelar går jag igenom min rutin från hållning till grepp. Jag slår en boll från ena änden av bordet till den andra och stannar efter min uppföljning. Jag väntar på att se var bollen kommer tillbaka och börjar inte spela förrän den regelbundet återvänder till toppen av köen där jag har avslutat mitt slag.

Ibland tar jag en liten stund men det verkar som bra praxis. "

Poolövning rutin fusk

Mitt svar börjar ditt första tips, läsare:

Kapten, jag älskar den disciplin du uppvisar. När du går igenom din hållningsrutin är det som att fuska vid poolen - det gör dig så mycket bättre en spelare!

Min fråga ligger i själva träningsrutinen. Vad händer om ditt bords inriktning är avstängd? Då kommer din raka slagborr inte att ge dig sanning. Varför vackla en boll för att testa stroke? Visste du att de flesta skenor har lite vacklande fläckar i sig och att "till järnväg och rygg övning" bara är perfekt på perfekta bord?

Hur man ser en rak stroke

Du kan alltid öva en rak sträcka längs diamanterna inlagda på skenorna på bordet. Ännu bättre för dig (i storleksordningen 200) är att använda CueTrack Stroke Trainer som granskas här på den här webbplatsen. Gerda Hofstetter slår 250 gånger om dagen genom sitt CueTrack, och hon var redan ett toppproffs innan hon fick en enhet.

Här är de roliga "övningar" jag rekommenderar att du får din stroke varm innan du spelar biljard. Det är som perfekt träning och poolfusk!

Bollrörelser - lika bra som fusk

För din hand, sikt och öga är det riktiga slagprovet i en tuff boll med en slät som siden, underbar stroke. My Home Again Pool Shot gör det för mina spelare:

1. Stick en av dina föremålskulor någonstans nära fotfläcken, men inte på den (fotfläcken är den plats där huvudkulan går i racket för att bryta).

2. Stick din köboll någonstans nära huvudfläcken (huvudfläcken är där köbollen skulle vara mittemot fotfläcken symmetriskt på bordet, mitt på bordet mellan de mellersta diamanterna på de korta skenorna och de första två diamanterna längs långa skenor).

3. Därefter fäster du föremålskulan i något av de avlägsna hörnen MEN din köboll måste komma "hem igen" till bordets huvud och rulla tre eller fyra skenor.

Om du försöker rikta föremålskulan kan det göra fickan men du kommer inte att göra poängkul hem igen. Samma för om du slår för hårt, använd snurr förutom mittboll / ingen snurrning etc. Detta är mitt slagprov för mästare. Två eller tre av dem får mig att värmas upp för alla poolutmaningar!