Lost europeiska pass och visum i Kalifornien

7

Vi är en familj från Europa, Rumänien reser i Kalifornien som turister. Idag bröt någon i vår bil och stal våra ryggsäckar medan vi var i en butik. I en av våra ryggsäckar fanns alla våra pass, visum och min mammas ID-kort. Jag vet att vi inte borde ha lämnat passet i våra ryggsäckar men det hände.  Hur som helst gick vi till polisen och pratade med någon från den rumänska ambassaden, som sa till oss att det är möjligt att göra några tillfälliga pass att flyga hem. Problemet är att vi inom tre veckor ska flyga till Hawaii och trots att vi inte längre har viseringar tänkte vi det eftersom vi på något sätt redan är registrerade i deras databas (jag menar att de tog fingeravtryck när vi gjorde visum och när vi kom till Kalifornien) kunde vi fortfarande gå till Hawaii. Vet någon sådant fall? Eller veta om vi fortfarande kunde flyga till Hawaii från Kalifornien med ett tillfälligt pass? Tack

    
uppsättning Ana C. 24.06.2014 02:10

1 svar

8

Eftersom du är juridiskt i USA, ditt visum är fortfarande giltigt trots att det har gått vilse, och det borde vara bra att resa till Hawaii:

If you are a foreign citizen temporarily in the United States, and you lose your U.S. visa, you can remain for the duration of your authorized stay.

Du behöver foto-ID för att gå ombord på ditt flyg till Hawaii, men ett "Utländskt utfärdat pass" kvalificerar , tillfälligt eller annars.

    
svaret ges 24.06.2014 02:14