UK gränsen stämplar inte längre utländsk pass om brittiska passet också hålls

8

Jag är en brittisk medborgare som bor utomlands med min fru och barn som har utländska pass. Mitt barn har också ett brittiskt pass eftersom de dubbla nationalitetsreglerna för barn i sitt födelseland är lite vaga - nuvarande praxis tyder på att han får hålla både utländsk och brittisk till 21 år, varefter han måste välja en enda nationalitet som sitt födelseland erkänner inte dubbel nationalitet efter den åldern.

När vi nyligen kom in i Förenade kungariket (med fru och barn med utländska pass) sade gränspersonalen att på grund av en regeländring tidigare i år kunde hon inte längre stämpla mitt barns utländska pass eftersom han också innehöll ett brittiskt pass. Hon bad inte ens att se det fysiska brittiska passet som det visade sig att det var synligt på hennes dator. Detta hade inte hänt vid tidigare besök.

Även om detta inte är ett problem för att stanna i Storbritannien är det oroande att när han går tillbaka till sitt födelseland kan utländsk gräns tjänsteman fråga hur han kom in i Förenade kungariket utan ett frimärke på sitt utländska pass, som eventuellt skulle förlora hans ursprungliga nationalitet och separera barn från mamma på grund av den dubbla nationalitets osäkerheten.

 • Vet någon om en särskild länk online till "regeländringen" som gränskontrollen refererar till?

 • Jag är bekant med förslaget till fall 3 i följande länk Jag har två pass / nationaliteter. Hur använder jag dem när jag reser? Några andra förslag till framtida resor?

 • uppsättning Banjo 20.12.2018 08:28

  1 svar

  4

 • Det är ett internt gränserstyrdirektiv, som enligt min mening genomfördes sen våren 2018.
 • Eftersom malaysier är viseringsfria för Schengen, skulle förslaget i fall 3 vara din bästa insats med en ändring :
 • Koppla i båda riktningarna i ett Schengenland (eller Kroatien, Rumänien, Bulgarien eller Cypern), som inte stämplar UK-pass, eftersom brittiska medborgare inte kan överstiga det.

  På utgående resa borde ditt barn medvetet rensa inrikesinvandring i Schengenlandet med det malaysiska passet (få en poststämpel) och sedan "återträda" med brittiska passet.

  Då på returresa, ange Schengenlandet (kan vara annorlunda) med hjälp av det brittiska passet, och sedan "återträda" med den malaysiska (ditt barn kommer att ha en inmatningsstämpel och får därför inte möta några problem) .

  Det här är så att det kommer att visas för Malaysia att ditt barn har varit i Schengenområdet sedan avgår Malaysia (genom att följa det upplagda förslaget kommer det att finnas ett mellanrum i datum)

      
  svaret ges 20.12.2018 14:05