Hur och var man ska applicera parfym för att få den att hålla längre

Coco Chanel sa en gång att en kvinna bör applicera parfym i de områden där hon vill bli kyssad. Även om detta sannolikt är sant (och helt franska), överväg också följande riktlinjer.

Pulsen pekar

"Pulspunkterna" är platser på kroppen där blodkärlen är närmast huden. Dessa fläckar utstrålar värme, vilket kan hjälpa till att doften kommer ut från din hud i luften. (Det är samma princip som används av eteriska oljediffusorer). Applicera din parfym på dessa punkter - nämligen de inre handlederna, basen i halsen, bakom öronlopparna, i klyvningen, bakom knäna och de inre armbågarna. När du bär din parfym hela dagen kommer den att reagera med din kroppsvärme och fortsätta att avge doft.

Ett varningens ord

Trots den stora Chanels maxim, smakar inte parfym gott. Tänk på det när du applicerar ditt, och undvik områden som entusiastiskt kan knapras.

Hur man applicerar parfym

Att tillämpa parfym är det enklaste av saker - bara spraya, torka, eller i fallet med en solid parfymkompakt, svep. (Undvik att gnugga ihop handlederna efter applicering, för att förhindra att "krossa" doften).

Vissa kvinnor tycker om att spruta sin parfym i luften och sedan gå igenom den. Även om detta fungerar, låter det också en hel del av doften gå till spillo, så det är inte den bästa metoden om du har en budget.

Applicera alltid parfym innan du tar på dig kläder och smycken. Vissa dofter lämnar permanenta fläckar på tyger, metaller och pärlor. (Om du vill riskera att parfymera dina kläder - säg spruta lite doft på en halsduk - se till att testa det först på ett dolt område i tyget och spraya lätt).

Parfymerar håret

Dimma håret med doft är ett bra sätt att lämna en mild doft i kölvattnet när du rör dig genom dagen. De som du väljer att komma närmare vara kommer också att belönas med en fylligare doft. Var noga med att bara applicera parfym på nytvättat hår, annars påverkar de naturliga oljorna (och kvarvarande hårprodukter) lukten. Eftersom parfym innehåller alkohol och kan torka i dina strängar, applicera sparsamt och på avstånd. En spray eller två från 8 tum bort kommer att göra.

Att göra doft håller längre

Det finns några knep som hjälper din doft att hålla längre. Till exempel kommer en doft att blekna snabbare när huden är torr. Att applicera doftfri fuktighetskräm på din kropp är ett utmärkt preparat för att applicera doft och hjälper dig att få mer smäll för din parfym.

Du kan också hjälpa din parfym att gå långt genom att applicera lite vaselin på huden och sedan applicera din doft på toppen av det. Parfymdropparna kommer att hålla fast vid vaselin - snarare än att sjunka ner i dina porer - vilket kan minska eller eliminera behovet av att återanvända doft senare på dagen.

Skiktning av produkter från samma linje är ett annat effektivt sätt att få en doft att hålla. Du kan använda den doftande kroppsgelén, behandla huden med bodylotionen och spraya sedan eau du parfum-sprayen ovanpå. Kombinationen av produkter hjälper doften att bibehålla fullhet och sträcker sig hela dagen.

Hur man tar bort doft från huden

När du omges av en obehaglig lukt är allt du vill göra att komma bort från den. Men tänk om den förolämpande doften kommer från din egen hud? Oavsett om du provade en stinker vid parfymdisken eller blev spritzed av en alltför ivrig säljare, här är några praktiska tips för att ta bort parfym när du behöver göra det pronto.

  1. Slå på apoteket för trollhassel eller spritalkohol (båda billiga). Fukta en bomullstuss med endera och använd för att torka av huden.
  2. Skapa en pasta med lika delar bakpulver och varmt vatten. Gnid in det i huden och låt sitta i upp till tio minuter innan du sköljer med varmt vatten.
  3. Piska upp ett förband genom att blanda lika delar vit vinäger och olivolja. Torka av på det drabbade hudområdet och låt det sitta i flera minuter. Tvätta med vatten och tvål utan parfymer.
  4. Inte för att du skulle vilja slösa bort perfekt god vodka, men i en nypa kan du använda blöt bomullsbollar med smaklös vodka, applicera på huden och torka bort.
  5. Om du vet att du är ute och testar parfymer, ta med reseservetter, en liten flaska Purell eller individuellt förpackade spritservetter i väskan. För bästa effekt, applicera snabbt på oönskad doft på huden.