Hur du får din parfym att hålla längre

Hatar du inte när du spritz på din favoritparfym på väg ut på morgonen bara för att få den att försvinna vid lunchtid? Doft är kanske inte en viktig del av en morgonrutin, men det är ett sätt för en kvinna att uttrycka sig och känna sig sexigare, lyckligare och mer självsäker.

Tips för att göra parfym sist

Ildiko Juhasz, en doftkonsult, har dessa tips för att parfym ska hålla längre.

Välj en parfym som kommer att hålla

Citrusbaserade dofter försvinner vanligtvis snabbare medan muskler och träbaserade dofter tenderar att hålla längre eftersom dessa oljor avdunstar långsammare, säger Ildiko.

Oavsett vilken typ av doft du gillar beror koncentrationen på vilken typ av parfym du använder. Parfym innehåller mest olja och är den dyraste med den längsta uppehållskraften. Det följs av eau de parfum och eau de toilette, som är den typ som är mest lämplig för daglig användning. Eau de cologne är den svagaste doften och den billigaste.

Behåll styrkan i dina dofter genom att förvara dem på svala, mörka platser bort från direkt solljus.

Använd rätt teknik för att applicera parfym

Doft håller längre på huden som är väl fuktad eftersom oljor på huden fångar doftnoterna och gör att de håller längre. Applicera en kroppsolja eller fuktkräm efter duschen. När du applicerar doften, koncentrera dig på pulspunkter. Det här är områden där venerna ligger nära hudens yta och du känner din cirkulation, inklusive handleder, nacke, mellan dina bröst och till och med bakom knäna. Gnugga inte handlederna efter att ha applicerat doft eftersom det bryter ner oljorna. Prova också en lätt doft av doft genom håret.

Många doftlinjer inkluderar även duschgel och kroppslotion. Även om duken i olika former kan hjälpa den att hålla, kan dessa produkter vara kostsamma. Om de inte ingår i din budget, välj kroppsprodukter som är parfymerade eller lätt doftande.

Överdriv inte med parfym

Mindre är mer! Vi brukar inte lukta vår egen parfym någon gång efter applicering, detta är faktiskt en försvarsmekanism och våra olfaktiva system stängs av. Detta betyder inte att det inte märks för andra. Speciellt när vi åldras börjar vår luktsinne bli tråkig. Det gamla tricket att gå igenom en dimma fungerar inte, men undvik att applicera direkt på kläder eftersom det kan fläcka och inte sprider doften lika bra som de naturliga oljorna på huden.

Tillämpa parfym igen hela dagen

Om du har torr hud eller är på väg till en speciell kväll kan du alltid ha med dig en liten flaska i resstorlek eftersom du kan behöva återanvända. Som en allmän tumregel håller dofterna 4 till 8 timmar, beroende på kvalitet och koncentration av eteriska oljor.