Varifrån kom den brittiska accenten från i Star Wars?

3

I Star Wars hör vi vissa medlemmar av humanoiderna har en brittisk accent. Men eftersom det inte finns någon planet England, var kom det ifrån?

Jag har sett en ung klon med en brittisk accent i säsong 2 avsnitt 20 av Star Wars: Clone Wars . Hans accent är inte meningsfull eftersom de alla samlades upp på samma ställe, så det är inte meningslöst att de hämtar en annan accent än resten.

    
uppsättning totally not rick sanchez 15.02.2017 20:15

2 svar

7

Var kommer den engelska accenten från?

Det enkla svaret är att det kommer från Coruscant , och det är Star Wars-galaxens motsvarighet av mottagen uttalande (den stereotypa Engelska accent). Det är accenten för den utbildade och övre skorstenen i imperiet.

Frågan gör några ganska udda antaganden, men det finns ingen planet "England", men det finns ingen planet "Amerika" heller, men vi hör amerikanska accenter överallt. Det är faktiskt de amerikanska accenterna som måste förklaras, eftersom vi hör dem från individer med mycket olika bakgrunder!

Faktum är att alla engelska i filmerna är en "översättning" av Galactic Basic, och olika regionala accenter används för att skilja grupper från varandra. Det är en enkel filmteknik.

Varför har en ung klon en engelsk accent?

Utan att ange vilken ung klon du hört med en engelsk accent är det svårt att säga säkert, men jag misstänker att problemen är att du missidentifierade en New Zealand-accent.

De unga klonruppernas röster gavs av en nyzeeländsk skådespelare som heter Daniel Logan . Han var ganska mycket den ideala skådespelaren för rollen, eftersom han även spelade unga Boba Fett i Episode II . Skådespelaren som ursprungligen skildrade både Jango Fett och klonerna, är också från Nya Zeeland, Temuera Morrison , och båda aktörerna använde sin ursprungliga kiwi-accent för sina roller.

I Clone Wars-serien tillhandahölls klonernas röster genom att Dee Bradley Baker göra hans bästa för att imitera Morrisons accent.

    
svaret ges 16.02.2017 15:35
0

När det gäller brittiska kontra amerikanska accenter i stjärnor kriger (åtminstone) episoder IV, V och VI: Jag såg i en dokumentär med George Lucas om Star Wars en kommentar att alla bra killar pratade engelska med en amerikansk accent (Solo, Luke, Leia etc) och alla de dåliga killarna hade en brittisk accent (Tarkin, Kejsare, Vader, etc. ). När allt kommer omkring är George Lucas amerikansk, så ...

Det är möjligt att detta kan relateras till koloniala tider när amerikanerna behandlade det brittiska riket, det vill säga "huvudpersonerna" var amerikanska och "antagonisterna" var de brittiska emperialisterna. En del av fiendskapet återspeglades i Star Wars, antingen avsiktligt som en plot-enhet eller humor, eller av någon annan anledning.

En annan förklaring kan vara så här: I WWII-filmer talar gutta ofta med en tysk accent, medan de goda pratar med brittiska eller amerikanska accenter.

Eftersom Star Wars innebär ett krig med två sidor, kan i princip en liknande effekt uppnås genom att använda brittiska & Amerikanska accenter.

    
svaret ges 20.02.2017 08:00