Vad är en TPC-golfbana? (vad står tpc för?)

Förkortningen "TPC" hörs ganska vanligt i golfvärlden, och den gäller golfbanor. Det hörs ofta eftersom många professionella golfturneringar, inklusive några av de största, spelas på TPC-golfbanor.

Men vad står "TPC" för? Detta: "Tournament Players Club." Och golfbanor som har "TPC" -beteckningen ägs av PGA Tour.

Många tror TPC står för "Tournament Players Course." Och även om det inte stämmer är det OK att hänvisa till en TPC-kurs på det sättet. Kom bara ihåg att om du vill vara faktiskt korrekt, säg Tournament Players Club.

Vi har listat nedan alla TPC-golfbanor som är öppna för allmänheten. Men innan vi kommer till det, låt oss gå igenom lite historia.

Den första tpc golfbanan

Den första golfbanan med "TPC" -beteckningen var TPC Sawgrass - specifikt Stadium Course på TPC Sawgrass. Det är golfbanan med den berömda ögröna, den där PGA Tour arrangerar sitt flaggskeppsevenemang varje år, The Players Championship.

PGA-turneringen började bygga och äga golfbanor när TPC Sawgrass öppnade 1980. Idén (som härstammar från dåvarande kommissionär och tidigare proffs, Deane Beman) var att bygga en bana som kan fungera som plats för en stor turnering, byggd med tanke på åskådare och byggd enligt de standarder som förväntas av världens bästa golfare (PGA Tour-spelarna).

En av innovationerna i TPC Sawgrass-designen var idén om "stadion sittplatser" runt greener - backar, berms, kullar där fans lätt kunde sitta och få en fantastisk utsikt över åtgärden nedan.

PGA-turen äger dagens tpc-nätverk

Idag finns det dussintals "Turneringsspelarklubbar", och TPC-nätverket som driver dem är ett dotterbolag till PGA Tour. Med turens ord:

"(T) he TPC Network grundades för att skapa och underhålla anläggningar som matchade Tourens högsta kvalitetsnivå för turneringar och evenemang."

Turnén förklarar TPC-nätverkets uppdrag som att skapa "ultimata värdplatser" för PGA Tour-evenemang, med tjänster och bekvämligheter för besökare som matchar vad Tour-proffs förväntar sig. "Över hela landet låter TPC-banor golfare verkligen leva PGA Tour-livet", säger TPC Network. "Att gå på samma fairways som deras hjältar har gjort. Att ta sig loss från de platser där historia har gjorts. Och njuta av varje klubbdetalj precis som proffsen gör."

Kan du spela en tpc golfbana?

Vissa golfbanor med TPC-beteckning är öppna för allmänheten; andra är privata, endast medlemmar. Så ja, några av TPC-banorna kan du spela på samma sätt som du spelar någon annan bana: genom att göra en starttid. Andra kan du spela genom stay-and-play-paket; andra är stängda för allmänheten om inte en icke-medlem är gäst hos en medlem.

De privata klubbarna i TPC Network säljer medlemskap, och TPC Network säljer själv olika paket och medlemskap. Du kan gräva i uppgifterna genom att besöka TPC: s webbplats på www.tpc.com.

Det finns mer än 30 golfbanor i TPC Network, de flesta i USA, men med några få nu på internationella platser.

TPC-kurserna som allmänheten kan spela - det här är antingen resortkurser eller dagliga kurser - är:

 • TPC Harding Park, San Francisco, Kalifornien.
 • TPC dejtar Las Vegas, Nevada
 • TPC Scottsdale, Arizona
 • TPC Four Seasons, Dallas, Texas
 • TPC San Antonio, Texas
 • TPC Louisiana, New Orleans, La.
 • TPC Tampa Bay, Fla.
 • TPC Sawgrass, Ponte Vedra Beach, Fla.
 • TPC Myrtle Beach, South Carolina
 • The Old White TPC, White Sulphur Springs, WV
 • TPC Deere Run, Silvis, Ill.
 • TPC Colorado, Berthoud, Colorado
 • TPC Dorado Beach, Dorado Puerto Rico
 • TPC Cartagena i Karibana, Cartagena, Colombia

Bland de mer kända privata TPC-kurserna är TPC Boston och TPC Sugarloaf.

Ibland tappar en golfbana TPC-beteckningen. Och nätverket expanderar från tid till annan med skapandet (eller köp) av nya golfbanor. Så för att se eventuella nya tillägg till denna lista - plus listan över privata TPC-klubbar - besök TPC.com-webbplatsen som länkas ovan. Du kan också undersöka och boka starttider via TPC: s webbplats.