är det inte lämpligt att äta pizza med händer i Tyskland?

8

Jag äter pizza i Tyskland varje dag eftersom det är ganska billigt men ändå så gott! Jag fann emellertid att de flesta tyskar, troligen 80% eller mer, använder knivar och gafflar för att äta pizza.

Jag blev ganska förvånad över att se hur många lokalbefolkningen här använder dessa redskap för att äta pizza. Men jag undrar om det inte är lämpligt eller till och med oförskämt att äta pizza här med ens händer.

Tänker människor runt det här eller är helt enkelt mycket toleranta? Vad sägs om en kock?

Jag brukar äta om en 6 till 10 euro pizza ensam på billiga restauranger eller att äta anläggningar. Pizzan serveras vanligtvis skuren men i ett fall var det inte, vilket var på en litet mer "elegant" restaurang (till exempel en duk och en servitör levereras med menyn) men fortfarande otroligt billigt (5,9 euro).

    
uppsättning Blaszard 30.07.2017 00:48

2 svar

12

Tyska föredrar i allmänhet att äta mat, inklusive pizza, med en gaffel och en kniv. Men medan det kanske är mindre vanligt jämfört med andra länder är det inte en faux pas att äta pizza med händerna, såvida inte du är i en mycket formell miljö som en affärslunch med nya kunder, säger inom finanssektorn. Nya vänner eller kollegor kan å andra sidan vara tacksamma om du bryter isen genom att börja äta med händerna.

Jag kan tänka på tre anledningar till att tyskarna använder bestick:

Hygien : De är för lat eller korta i tid för att leta efter ett badrum att tvätta händerna, så de använder bara bestick för att inte röra pizza direkt.

 • Vanor : De gillar inte att göra händerna smutsiga och brukar vanligtvis äta allt med bestick. Detta är mer utbrett i Tyskland, så dina observationer är korrekta.

 • Men den viktigaste anledningen är:

 • Socialt tryck : Alla använder bestick, så folk känner att det inte är lämpligt att använda sina händer. Enligt min mening är det bara socialt tryck. Jag växte upp i Tyskland och jag gillar att äta med mina händer efter att jag tvättat dem. Det jag märkte är att när jag går ut för att äta i en grupp, använder de flesta ursprungligen bestick. Sedan skär jag min pizza i skivor och börjar använda mina händer för att äta varje skiva. Så snart mina vänner / kollegor ser det, ler de lätt och många börjar också använda sina händer. De väntade bara på att någon skulle göra det "OK". Detta har hänt om och om igen.

  Bland goda vänner känner de sig bekväma från början. Jag frågade också några av dem om detta och fick höra att de inte har något emot andra som använder sina händer, det är bara att de inte vill ses som uncivilized eller bedöms av andra människor i restaurangen.

  Den enda gången jag inte skulle använda dina händer är kanske i en mycket formell affärsinställning med kunder eller kollegor som du inte vet. Men även här skulle jag inte bli förvånad om de inte var tacksamma om du bröt isen.

  En sak som jag personligen gör och rekommenderar, tvättar händerna igen efter att du är färdig att äta. För att se till att du inte skakar hand med tomatsås på dem.

 • svaret ges 30.07.2017 10:09
  -1

  Jag skulle korrigera problemofficer svaret att när du äter i en riktigt värdig "restaurang" (bättre stil, bestick, läskedrycker kostar över 2,50 €, hela måltiden är> 20 €) är bestick användning obligatorisk. Du äter inte längre med händer.

  Tyska bra uppförande böcker är alltid avvisande om att äta med händerna, så om du är i ett företag som ser detta som viktigt, avstå från att äta med händerna.

  Användning av bestick har också en intressant bieffekt: Tyska pizzor är sällan redan skivade (och om de är skivade är det slarvigt gjort), även om de är avsedda att ätas hemma.

  En annan anledning till att tvätta händerna: Du får lätt smörj fläckar från oljan på papper.

      
  svaret ges 30.07.2017 21:03