Are stål yttre dörrar reversibel?

1

Vi tänker på att vända den riktning som vår ytterdörr öppnar. Vi har en solid (vilket betyder inget fönster), ståldörr - sannolikt något från det billiga slutet av spektret från Home Depot.

Jag tittar på det och det verkar reversibelt. Båda sidorna är desamma, gångjärnsfästena går genom hela bredden på dörren. Det finns inget unikt om hårdvaran på båda sidor.

Säkert att anta att det är reversibelt?

    
uppsättning DA01 24.05.2015 21:31

1 svar

3

Din ytterdörr öppnar förmodligen inåt. Om du försöker bara vända dörren så att du inte behöver byta runt hårdvaran på dörren (gamla utsidan blir inuti och gamla inuti blir ute) så skulle dörren vara orienterad så att den öppnas utåt. Dörrens ram är sannolikt inte alls kompatibel med detta.

Om hårdvaran på dörren verkligen kan vridas så att gångjärnen kan bytas för att svänga från den andra kanten och låsen och deadbolt kan vändas sida vid sida så har du en bra start. Men det är inte bara den dörr som du måste titta på. Det finns också dörröppningen som skulle kräva ett betydande arbete. Hängselutskärningarna behöver flyttas till motsatt sida, såväl som spärrhake och dödbulthål och strejkplattor. Denna övervägning görs förmodligen bäst genom att bara byta hela dörrstången som försök att patchera de gamla gångjärnsutskärningarna och spärrhålen kan alltid se ut som ett patchjobb.

    
svaret ges 24.05.2015 23:36