Does resten av världen veta vad som händer i Panem (bryr de sig ens)?

5

I förhållande till min andra fråga om "resten av världen" i The Hunger Games , finns det någon indikation på hur resten av världen ser vad som händer i Panem? I dagens samhälle, om det finns en enorm omvälvning som händer i ett annat land (särskilt en så stor som Panem), skulle det vara stort intresse för vad som händer. Finns det några ledtrådar för oss att hjälpa oss att förstå hur resten av världen ser händelsen (eller bryr de sig ens)?

    
uppsättning Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2 30.11.2015 16:48

1 svar

9

När det gäller boken och filmen är det ingen resten av världen. Det har också gått helt orörd av Suzanne Collins. Boken innebär ibland att resten av världen förstördes mellan krig och geologiska katastrofer (Panem ligger i Nordamerika [Kanada, Mexiko, USA], men de flesta moderna kusterna visas som översvämmade, stigande havsnivå). Men vi har bara Katniss ord för detta. Och Katniss är en slav i ett despotiskt land, en som påminner om dagens Nordkorea. Alla utbildningar som ges till Katniss och andra distriktsborgare styrs högt av Capitol. Katniss vet inte ens mycket om andra distrikt, än mindre District 13 är verklig / överlevande, på grund av Capitols begränsning av kunskap. Katniss själv nämner detta flera gånger, att det hon vet är vad Capitolen ville ha henne att veta.

När adage går, skrivs historiaböcker av segrarna. Vem är ansvarig bestämmer vad som är rätt information att ge. Se 1984, Interstellar, V för Vendetta, eller någon bok om dystopiska regeringar. Eller du vet, riktigt liv.

Så vi har en opålitlig, undereducated berättare, och en författare som vägrar att förmedla ämnet. Inget svar kan ges.

Vi kan dock anta att externa nationer existerar. Varför anstränga sig alltså för att behålla och utveckla ett aktivt kärnvapenarsenal när du inte har några fiender som du inte kan förstöra med vanliga bombningar? District 13 var före Dark Days och Hunger Games, det utsedda militära försvaret för Panem och Capitol. Efter distrikten uppror för 75 + år sedan, och District 13 och Capitol slutade i ett nonaggression-avtal, så att Capitolen kunde förstöra 13 (de gick med på att dölja) och sätta upp upproret, blev District 2 den militär hotbed ("Nut", bunkeren i bergen som var begravd i). Capitolen skulle inte använda kärnvapen mot distrikten på grund av hur viktigt distrikten är det, resursvis. Kärnanattacker skulle vara självmord. Så den enda rationella orsaken skulle vara att använda som avskräckande mot externa militära makter.

    
svaret ges 30.11.2015 22:58

Läs andra frågor om taggar