Vad du borde veta om ryggvaxning för män

Ryggvaxning för män är extremt vanligt. Inte bara får fler killar hårborttagningstjänster i allmänhet, men baksidan är högt uppe på listan eller ofta behandlade områden.

Män tar ofta bort rygghåret för att behaga sig själva, och ibland beror det på tryck från andra. Hur som helst väljer män från alla olika typer av bakgrunder och samhällsskikt att bli av med sitt kroppshår.

Vaxning vs rakning

Många föredrar vaxning framför rakning av flera skäl. Vaxning tar bort hår från roten, så det kan hålla i upp till sex veckor eller mer beroende på hur ofta du vaxar. Naturligtvis beror genetik, ålder och andra faktorer på hur länge det personligen varar för dig.

Effekterna av rakning å andra sidan varar inte nästan lika länge, och själva processen kan vara ganska utmanande eftersom din rygg är en extremt svår plats att raka utan hjälp. Om du vill raka dig men inte har hjälp, kan du överväga att prova en av DIY-rakapparaterna på marknaden.

Pris

Du kanske tänker tillbaka vaxningskostnader för mycket att göra regelbundet, och för vissa budgetar kan det stämma. Tjänsten tenderar att variera från $ 35 till $ 100 plus dricks (och skatt i vissa stater). Priset varierar kraftigt beroende på hur mycket hår som behöver tas bort, var du bor och vilken typ av anläggning du väljer. Till exempel kostar mindre än en hel rygg att vaxa en liten mängd hår som bara gro på din övre rygg. Spa tenderar att vara dyrare än grannskapssalonger.

Din första vaxning kommer förmodligen att kosta lite mer eftersom det kommer att behövas mer förberedelse och produkt. Till exempel måste en professionell klippa håret till lämplig längd före tjänsten och kan behöva använda många produkter, från vax till remsor. Efter dina första par gånger kan priset sjunka eftersom du kommer att vara i underhåll mestadels, vilket kräver mindre vax och remsor används.

Varför ska du träffa en professionell

Du kan spara pengar genom att få en kompis att vaxa ryggen, men det finns goda skäl att söka efter en professionell.

För det första vet en erfaren estetiker hur man tar bort håret med minsta möjliga antal trauma i huden. Det kommer troligen att bli mindre rodnad och inåtväxt hår med professionell service. Genom att ta bort hår från roten och inte bara bryta av det kommer resultaten sannolikt att vara längre. Du kan till och med få lite massage med lugnande lotion efter vax.

Vad du kan förvänta

Verkligheten är att du sannolikt kommer att känna smärta, men hur mycket det gör ont beror på din personliga smärtgräns. Kom ihåg att det blir lättare och lättare när du fortsätter att använda vaxning som din hårborttagningsmetod.

Tips och försiktighetsåtgärder

Med någon vaxningstjänst, var noga med att berätta för din estetiker om du tar en oral akne-medicinering, använder topiska behandlingar på ryggen (som Retin-A), eller skrubba ryggen med starka exfolierande produkter som innehåller salicylsyra, vit pilbark eller glykolsyra.

Det är bäst att undvika direkt sol och solarium några dagar före och efter din tjänst. Håll en bump-fighter till hands om ingrodda hårstrån börjar gro. Visa sedan de exponerade musklerna och gör ditt uppföljningsavtal för att hålla dig hårfri!